Sezon 1

Sezon 1 (2022)


Episodes: 8

Star Cast: Bruce Lester-Johnson ,





Episodes List

Ep.1 SLS: NASA'nın Mega Roketi

Air Date: 2022-03-10

NASA'nın Uzay Fırlatma Sistemi, şimdiye kadar yapılmış en güçlü rokettir. Bu, NASA'nın en iyi roket mühendisleri tarafından ilk elden anlatılan, onu inşa eden inanılmaz mühendisliğin hikayesidir. Bizi Ay'a geri götürecek roketi inşa etmek kolay bir iş değil, ancak getirisi olağanüstü olacak.

Ep.2 James Webb: 10 Milyar Dolarlık Uzay Teleskobu

Air Date: 2022-03-17

Bu, hayatlarını ona adayan insanlar tarafından anlatılan James Webb Uzay Teleskobu'nun hikayesidir. Dünyanın en büyük, en gelişmiş ve en pahalı teleskobudur ve inşası zorluklarla doludur. Ancak Aralık 2021 lansmanı başarılı olursa her şeye değecek.

Ep.3 Skylab: NASA'nın İlk Uzay İstasyonu

Air Date: 2022-03-24

ISS'den önce Skylab: NASA'nın gezegenimizin ötesinde bir ev inşa etme ilk görevi vardı. Bu, bir uzay istasyonunda yaşayan ilk astronotların ve çalışmalarının insanların uzayda yaşaması, çalışması ve oynaması için nelere ihtiyaç duyduğu hakkında bize öğrettiği inanılmaz şeylerin muhteşem hikayesi.

Ep.4 Ay'a ve Ötesine

Air Date: 2022-03-31

Ay'a geri dönüyoruz. Bu bölüm, geçmişte nasıl yaptığımızı ve nasıl ve neden tekrar yapacağımızı araştırıyor. Ay, gelecekteki keşifler için kritik öneme sahiptir. Diğer dünyalarda sürdürülebilir koloniler inşa etmeyi öğreneceğimiz yer orası olacak.

Ep.5 Dünyanın İkizini Avlamak

Air Date: 2022-04-07

Sadece bir nesilde, güneş sistemimizin ötesindeki gezegenleri arama yeteneğimiz değişti. Modern teknikler ve teleskoplarla, gezegen bilimciler evrenimizde binlerce ötegezegen buldular ve bunların çoğu yaşam için mükemmel koşullara sahip. Dünyanın ikizini bulmak üzere miyiz?

Ep.6 Mars'ta Yaşam Bulma

Air Date: 2022-04-14

Bilim adamları onlarca yıldır Mars'ta yaşam bulmanın hayalini kuruyorlar. Ancak tüm çabalarına rağmen herhangi bir yaşam belirtisi bulunamadı. Bu değişmek üzere olabilir mi? Bu, Perseverance'ın arkasındaki bilim adamlarının ve mühendislerin hikayesi: Mars'a bakışımızı sonsuza dek değiştirebilecek gezici.

Ep.7 Kara Deliklerin Peşinde

Air Date: 2022-04-21

Bu, 21. yüzyılın en büyük bilimsel buluşlarından ikisinin, onları gerçekleştiren inanılmaz bilim adamları tarafından anlatılan hikayesidir. Birincisi, LIGO'nun bir kara delik birleşmesinden gelen yerçekimi dalgalarının ölçümü ve ikincisi, Event Horizon Telescope'un bir kara delik görüntüsü.

Ep.8 Evren nasıl başladı?

Air Date: 2022-04-28

BICEP ve Planck görevlerindeki bilim adamları, kozmik mikrodalga arka planında desenler arayarak evrenimizin en eski anlarıyla ilgili bir gizemi çözmeye çalışıyorlar. Başarılı olursa, görevler herkesin sorabileceği en büyük soruyu yanıtlamaya yardımcı olacak: evrenimiz nasıl başladı?