Sezon 1

Sezon 1 (2022)

Hakkında herkesin yorum yaptığı ‘Z Kuşağı’na gerçekçi bir bakış atmaya hazırlanan ‘Gelsin Hayat Bildiği Gibi’, hayata bir sıfır geride başlamış bir grup gencin hayatlarını değiştirecek. Sadi Payaslı ile tanıştıktan sonra yaşadıklarını konu alacak ve “Herkes ikinci bir şansı hak eder” diyecek.






Episodes List

Ep.1 1. Bölüm

Air Date: 2022-07-21

Yeraltı dünyasının en korkulan isimlerinden biri olan Yedi Emin, düşmanlarının kendisine düzenlediği bir saldırıda yanlışlıkla bir çocuğun hayatını kaybetmesi üzerine beklenmedik bir karar alıp emniyete teslim olur ve mafyanın çökertilmesine yardımcı olur. Yedi Emin, kayıtlara ölü olarak geçer ve o günden sonra hayatına Sadi Payaslı olarak devam etmeye başlar. Coğrafya öğretmeni olarak Karabayır Lisesi’nde göreve başlayan Sadi, oraya yanında komiser Songül’le birlikte yerleştirilir. Karabayır Lisesi’nin tek misafiri ise Sadi değildir. Islahevinden Adalet Bakanlığı’nın pilot okul uygulamasıyla çıkan Can, Melek, Zülfikar, Mert ve Aylin de bu lisede eğitim görecektir. Hepsinin içeri girme sebebi de hikayeleri de farklıdır.

Ep.2 2. Bölüm

Air Date: 2022-07-28

Sadi’nin okula gelişi, Karabayır Lisesi’ndeki herkeste bir merak uyandırır. Araz’la yaşadıkları olay sonucu Sadi, okulun yeni efsanesi haline gelir. Bu duruma çok öfkelenen Araz, ilk iş olarak okula gelen beşlinin nereden ve neden geldiğini öğrenmeye çalışır. Müdür Mahir’den istediği bilgiyi alamayan Araz’ın gerçekleri öğrenmek için başka planları vardır. Diğer yandan Mert, Aylin, Melek, Can ve Zülfikar; özgürlüklerinin tadını çıkaramadan ailevi konularla uğraşmaya başlar. Daha ilk günden okuldaki olaylara dahil olan Sadi ise İstanbul’daki hayatına ve Songül’e alışmaya çalışmaktadır. Songül’ün de trafik şubede işe başlamasıyla düzenlerini iyice oturtan ikili tartışmadan bir saat bile geçiremez haldedir ancak bu tartışmaların onları birbirine yakınlaştırdığından henüz ikisinin de haberi yoktur.

Ep.3 3. Bölüm

Air Date: 2022-08-04

Geçmişi ile tüm bağlarını koparan Sadi’nin peşindekiler, yerini bulmuşlardır. Üstelik Sadi’nin izini bulan, tanıdık biridir. Araz ve çetesi Karabayır Lisesi’nde kalan Aylin’in yerini bulmak üzeredir ama Aylin’i bu beladan kurtaracak bir kahraman ortaya çıkar. Melek ve Zülfikar, sonunda birbirlerine karşı olan duyguları açıklar. Okul çıkışı takip edildiğini anlayan Sadi, onu takip eden Nuri’nin adamlarına küçük bir tanışma partisi organize eder. Eve gelmeyen kardeşi Ozan için endişelenen Zülfikar, Ozan’ı bulmak için elinden geleni yapar. Sevda, Araz ve Vural ise gerçek işlerine dönüp, yol kenarında pusuya düşürdükleri aracı çalar. Ancak Araz, Vural’ın tavırlarından şüphelenmeye başlar. Karabayır Lisesi’ndeki günler, Mert için zor geçer. Gizem’in yokluğunu iyiden iyiye hisseden Mert, sonunda gidip özür dilemeye karar verir. Veli toplantısı günü, gelip çatar. Mert’in velisi olarak okula giden Derya’yı okulda büyük bir sürpriz beklemektedir.

Ep.4 4. Bölüm

Air Date: 2022-08-11

Yıllar önce kendisini terk eden Emin’i karşısında gören Derya, hayatının şokunu yaşar. Annesi ve komşusunu konuşurken duyunca yüzleşmek için gittiği Mert’in evinde Aylin’i gören Gizem, ikilinin arasında arkadaşlık dışında bir ilişki olduğunu düşünür. Derya’ya söyledikleri yalanın ortaya çıkmayacağını düşünen Mert ve Aylin, Esra’nın planından habersizdir. Bu hiç hoş olmayan karşılaşma sonucu Aylin, Mert ve Derya için hiç istemediği bir karar vermek zorunda kalır. Melek, hayatında bazı şeyleri yoluna soktuğunu düşünürken avukatından aldığı bir telefon tüm umutlarını soldurur. Aygün, kızının başındaki derdi bildiği halde mahalleden kızına talip olan İlyas’la ilgili Melek’in aklını çelmeye çalışır. İlyas, Melek'i Zülfikar’a bırakmamaya kararlıdır. Songül’le atışmalarının gerçek bir çift atışmasına döndüğünün farkına varan Sadi, yıllar sonra ilk kez bir kadınla akşam yemeği için randevulaşır ancak gece hiç tahmin etmediği bir adreste son bulur.

Ep.5 5. Bölüm

Air Date: 2022-08-18

Gelsin Hayat Bildiği Gibi'nin 5. Bölümünde; Geçmişiyle tüm bağlarını koparıp yeni bir sayfa açtığını düşünen Sadi Payaslı, Derya’yı görünce ne yapacağını bilemez. Payaslı geçmişiyle geleceği arasında sıkışmışken aynı esnada Derya ve Songül’ün bir deniz kenarında onun için gözyaşı döktüğünden habersizdir. Avukatından davasıyla ilgili iyi haber bekleyen Melek belirlenen duruşma tarihiyle neye uğradığını şaşırır. Melek ıslahevine dönme ihtimali ortaya çıkınca kendisi ve ilişkisi hakkında bir karar verir. Mert okuldan ayrılma ihtimaline karşılık Gizem’le son kez konuşmak için genç kızın evine gider. Fakat Gizem’in kapısına gelen tek kişi Mert değildir. Araz’la giriştikleri kavgada Gizem ilk kez taraf tutacaktır. Aylin eve dönüşü onuruna düzenlenen partiye arkadaşlarını da çağırır. Kira borcunu ödeyebilmek için herkesten gizli işe giren Gizem, bu partide garson olarak görevlendirilince ortalık iyice karışır.

Ep.6 6. Bölüm

Air Date: 2022-08-25

Gelsin Hayat Bildiği Gibi'nin 6. Bölümünde; Melek’in tren raylarında Celal’i soktuğu sınav annesiyle arasının daha da bozulmasına neden olur. Gizem ve Derya’nın karşılaşması Mert’in başını iyice belaya sokmuşken, Mert çareyi Sadi Payaslı’nın kapısını çalmakta bulur. Mert’in misafirliği Sadi ve Songül’ün evlilik oyununu sürdürmek zorunda bırakır. Karabayır Lisesi’nde Mert ve Araz arasında Gizem uğruna verilen mücadele tüm hızıyla devam ederken, polislerin okula gelip Gizem’i gözaltına alması ortalığı karıştırır. Sadi Payaslı duruma el koyup öğrencisini kurtarmak için harekete geçerken, Mert ve Araz, Gizem’i kurtarabilmek için fedakarlık yapmaya hazırdır. Derya ve Songül’ün tanışıklığının arkadaşlığa dönüşmesi ihtimalinden tedirgin olan Sadi Payaslı daha büyük bir tehlikenin yaklaştığından habersizdir.

Ep.7 7. Bölüm

Air Date: 2022-09-01

Gelsin Hayat Bildiği Gibi'nin 7. Bölümünde; Yedi Emin’i tam vuracakken caddeden gelen bir minibüsün çarpmasıyla hastaneye kaldırılan Tatar yoğun bakıma alınır. Sadi ise daha ilk anda Tatar’ın başına gelenin bir kaza olmadığını anlar. Melek ve Can’ı birlikte Melek’in evine girerken gören Zülfikar, daha fazla dayanamayıp Can’la yüzleşir. Melek’e söz verdiği için eve neden gittiğini anlatamayan Can, ‘kardeşim’ dediği Zülfikar’ın suçlaması karşısında kendini tutamaz ve ikili arasında büyük bir tartışma yaşanır. Bu gerilim en çok Araz ve çetesini sevindirir. Gizem, Aylin’in partisinde tartıştığı Okan’ın tuzağına düşer. Organizasyon şirketinin verdiği adrese giden genç kız karşısında Okan’ı görünce ne yapacağını bilemez. Okan’ın evinden kolay kolay çıkamayacağını anlayan Gizem, kendine en yakın bulduğu kişiden yardım ister. Songül ailesinin ölümünü daha da detaylı araştırmak için Kabaklı Köyü’ne tekrar gitmeye karar verir ancak dönüş yolunda kendisine kurulan pusudan habersizdir.

Ep.8 8. Bölüm

Air Date: 2022-09-08

Karşısında yaralı olarak Sadi’yi gören Derya şaşkınlığının ardından hemen Sadi’yi tedavi etmeye başlar. Yıllar önce terk ettiği Derya ve sahte karısı Songül’le aynı mekanda uzun saatler geçirecek olan Sadi ve eski iki aşık için durum hiç kolay olmaz. Aygün ise Melek’i kontrol altına almak için hiç akla gelmeyen bir yeri arar. Bu karar Araz’ı sevindirirken Mert’i de bir hayli üzer. Gizem’in neden böyle bir karar aldığını öğrenmeye çalışan Mert, Gizem’le konuşmak ister ancak beklediği cevabı alamaz. Sadi’nin başına gelenlerden kendini suçlayan Songül, Kabaklı Köyü’ne tekrar gider ama bu sefer gittiği aracın başına nasıl bir bela açacağından haberi yoktur. Kızının erkek arkadaşıyla tanışmak isteyen Oğuz bir akşam yemeği düzenler ama bu yemeğin tek davetlisi Ozan değildir. Sadi, Derya’yla yıllar önce yapmadığı yüzleşmeyi yapmaya karar verir. Derya’yı götürdüğü yerde anlattıkları ikisi arasındaki geçmişe bir sünger çekerken, eve gelen Sadi’yi kötü bir sürpriz beklemektedir.

Ep.9 9. Bölüm

Air Date: 2022-09-15

Gelsin Hayat Bildiği Gibi'nin 9. Bölümünde; Songül’ün mektubuyla dağılan Sadi onu bulmaya çalışır. Son anda trenden inen Songül ise Sadi ile birlikte eve döner. Mahallenin sünnet olamayan çocukları için gizli kahraman Sadi tarafından düzenlenen sünnet düğünü herkes için güzel geçerken Kırdarların adamının Songül’ü bulmaya çok yakın olduğunun kimse farkında değildir. Depo baskını sonucu Mert, Zülfikar ve Can’ın hapse gireceğini düşünen Araz, üçlünün depodan kaçtığını öğrendiğinde deliye döner. Üstelik Ozan’ın yardım ettiğini öğrenince tamirhanede ortalık karışır. Ozan artık tamirhanede güvende değildir. Aylin’e karşı olan duygularını daha fazla içinde tutamayan Can, Aylin’le konuşmak için randevulaşır ama bu buluşma hiç beklenmeyen birinin aşk itirafıyla sarsılacaktır. Melek’in mahkeme günü yaklaştıkça Celal’in sakatlık durumunun davayı zora sokacağını bir kez daha avukatından duyan Melek, Celal’in teklif ettiği yeni bir ateşkesi kabul ettiğini söyleyip ona oyun oynamaya karar verir.

Ep.10 10. Bölüm

Air Date: 2022-09-22

Sünnet düğünündeki herkes Sadi’nin zeybek oynayışını konuşurken bir anda ortadan kaybolan Sadi bir çatıda Kırdarların adamıyla yüzleşir. Melek mahkemenin istediği fiziksel test için Celal ve annesiyle hastaneye gider. Muayenede Celal’in yürüdüğü ispat edilecek diye bekleyen Melek doktorun raporuyla neye uğradığını şaşırır. Mehmet’in geçirdiği rahatsızlık dolayısıyla pilav satmaya çıkan Can, Arazlarla karşılaşır. İkili arasında yaşanan restleşmeye Sadi Payaslı’nın müdahil olması olayı hiç tahmin edilmeyen bir noktaya taşır. Derya, Songül’ün istediği raporu vermek için okula uğrar. Ama okula geldiği sırada Sadi ve Mert arasındaki konuşmaya kulak misafiri olması Sadi’yi zor durumda bırakır. Gizem’in annesi Türkan, Rıza ve küçük kızının evinde işe girer. Rıza kızına çok düşkün bir babadır. Türkan bu sırada Gizem’den habersiz onun hayatıyla ilgili kararlar almaya başlar.

Ep.11 11. Bölüm

Air Date: 2022-09-29

Songül çevirmedeyken bir araç görev arkadaşına çarpıp kaçar. Songül aracı kullananları metruk bir evde köşeye sıkıştırırken nasıl bir düğümü çözdüğünden haberi yoktur. Kızı ne kadar çabuk bulursa tehlikeyi de o kadar çabuk ortadan kaldıracağını düşünürken Songül’ü hiç beklenmediği bir yerde görür. Aylin ise Esra’nın oynadığı oyun yüzünden Sanem’le karşı karşıya gelir. Gizem, Rıza’dan gelen dadılık teklifini annesinin imaları yüzünden nazikçe reddeder ancak genç kız annesiyle birlikte kendini mecburiyetten Rıza’nın kapısında bulur. Ozan ve Sanem akşam yemeğinden sonra Esra’yı kontrol altına aldıklarını düşünseler de Esra’nın habersizce Ozan’ın ailesiyle tanışmaya gitmesi ikiliyi zor durumda bırakır. Çıkan rapora inanmayan Melek, araştırmasına devam eder. Sadi ve Songül’ün öğrendiklerini emniyete bildirmek için yola çıktıkları gece ikilinin hiç tahmin etmediği bir adreste son bulur.

Ep.12 12. Bölüm

Air Date: 2022-10-06

Sadi ve Songül, Serdar’ın yanına gitmek için çıktıkları yolda hiç tahmin etmedikleri biriyle tanışırlar. Semih, Sadi ve Songül’e yaptığı teklifle fark etmeden onları bir tehlikeye daha atacaktır. Sanem’in haline üzülen Aylin, annesiyle konuşmak isterken duyduklarına daha fazla dayanamaz ve evi terk eder. Gizem köşkteki yeni yaşantısına alışmaya çalışırken Aslı’nın ortadan kaybolması Türkan ve Gizem’in yüreğini ağzına getirir. Aradığı hiçbir yerde Aslı’yı bulamayan Gizem’in umutları tükenmişken, Aslı elinden tutan biriyle köşkün kapısından girer. Mert’in tesadüf eseri bulduğu Derya’nın defteri ilk kez onu bu kadar gerçeğe yaklaştırır. Derya’nın yıllardır sakladığı sır sonunda ortaya çıkacak mıdır? Bu ziyaretin amacı Songül’ü ne kadar mutlu etse de Sadi’yi de bir o kadar mutsuz eder. Gecenin ıssızlığında kendini bekleyen arabaya binen isimse yeni başlayacak maceraların habercisidir.

Ep.13 13. Bölüm

Air Date: 2022-10-13

Gelsin Hayat Bildiği Gibi'nin 13. Bölümünde; Sadi’nin ev temizliğinden şikayetçi olan Songül’le arasında tatlı bir atışma başlar. Ancak Songül’ün kullandığı bir cümleyle ikili arasındaki şakalaşma başka bir boyuta taşınır. Karabayır Hastanesi’ne yeni gelen Başhekim Kıvanç tanışma toplantısına geç kalan Derya’yla ilk kez karşılaşırken hastaneye gelen davetsiz bir misafir Kıvanç ve Derya’yı fark etmeden yakınlaştırır. Öfkesini hiç olmaması gereken birinden çıkaran Türkan, bunun ona pahalıya patlayacağından habersizdir. Celal’in koltuk değneklerine geçmesi Aygün’ü mutlu etse de Melek'in huzurunu kaçırır. Celal, ayağa kalkmanın cesaretiyle Melek’e yaklaşmaya çalışır ve çok ileri gider. Melek’in bu sefer kaçacak bir yeri yoktur. Sadi, Yaver’in Najat’ın ofisine yerleştirdiği böcek yardımıyla bir takas işine girişeceğini öğrenir. Yılan ekibine haber vermeden olay yerine gidip suçüstü yapmak isteyen Sadi isimsiz bir ihbara gelen Songül’le karşılaşır.

Ep.14 14. Bölüm

Air Date: 2022-10-20

Songül aradığı gerçeğe yaklaşmışken son anda Najat’ı kaybeder. Kırdarların bu işin aslında görünen kısmı olduğunu bilmek Songül ve Sadi’yi tam anlamıyla rahatlatmaz. Songül, bir şüpheliden ifade almak için çıktığı yolda kendisini tahmin edemeyeceği bir noktada son bulur. Araz tamirhanede hiç beklemediği bir anda geçmişiyle yüzleşmek zorunda kalır. Rıza’nın karşısına çıkan Türkan duyduklarından sonra Gizem ve Mert ilişkisi için Rıza’ya büyük bir yalan söyler. Gizem annesinin söylediği bu yalanı Mert’ten saklamayı başarabilecek midir? Melek her şeyin yoluna girdiğini düşünürken annesiyle yaşadığı tartışmada duyduğu sözler genç kızı hayal kırıklığına uğratır. Oğuz bu isteği reddedince Aylin için Karabayır da yardımlaşma vakti gelir. Aysel Hoca’nın bir hediyesi Songül’ü kıskançlık krizine sokar. Sadi’nin geçmişiyle ilgili söylediği söze takılan Songül ise eşi için bir sürpriz hazırlarken gecenin sonunda asıl sürprizin onu beklediğinden habersizdir.

Ep.15 15. Bölüm

Air Date: 2022-10-27

Songül arabadan son anda atlayarak kendini kurtarmayı başarır. Durumu rapor etmek için Organize Şube’ye gittiğindeyse Serdar müdür başta olmak üzere ekip arkadaşları da büyük bir şok geçirir. Semih’le buluşan ikiliden Songül, Yılan ekibi tarafından bu sefer hiç beklemediği bir tepkiyle karşılaşır. Melek’i evden kovan Aygün’ün Celal’in tahtasına yazdığı yazılarla aklı karışır. Meltem’in oynadığı oyun Kıvanç ve Derya’nın birbirlerini daha yakından tanımalarını sağlarken Yaver de Sadi’den aldığı emirle eski defterleri araştırmaya başlar. Kapanmayan hesaplar ve ateş almaya hazır bir silah artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağının habercisidir. Najat Kırdar’ın adresine arama emrinin çıkması ekibi harekete geçirir. Ekip olay yerinde arama yaparken Songül de Najat’ın odasında aramalarına devam eder. Elde ettiği belgeye sevinen Songül bir patlama sesiyle ne olduğunu anlamaya çalışırken girdiği odadan çıkamayacağını daha bilmiyordur.

Ep.16 16. Bölüm

Air Date: 2022-11-03

Yangından Sadi sayesinde kurtarılan Songül, Karabayır Hastanesi’ne getirilirken bu vakaya bakmak için görevlendirilen Derya zor bir gece geçirir. Songül’ün durumunu öğrenen Taylan ve Serdar da soluğu hastanede alır. Songül kahraman itfaiyecinin Sadi olduğunu gizlemek zorunda kalır. Araz’ın bilinci hala kapalıdır. Kardeşini kaybetme korkusu yaşayan Nevzat, Araz’ın yanına getirdiği kişiyle son şansını da denemek ister. Araz duyduğu sesle gözlerini açacak mıdır? Hastaneden yeni çıkan Songül’ün Ankara’dan aldığı bir telefon üzülmesine neden olur. Son görevini yapmak için Ankara’ya gitmesi gereken Songül, Sadi’yi yanına almak istemez. Sadi Payaslı, Songül’ü bu zor gününde yalnız bırakmayı kabul edecek midir? Kıvanç hastaneye alışma sürecini tamamladığını düşünürken işlerini yoluna koyan Sadi’nin geçmiş defterleri açarak karşısına çıkması ikili arasındaki dengeleri temelli değiştirecektir.

Ep.17 17. Bölüm

Air Date: 2022-11-10

Kıvanç’ın kendisini tanıdığını öğrenen Sadi geri adım atmaz ve Derya’dan uzak durmasını yineler. Sadi, Kıvanç’ın söyledikleri hakkında doğruluğunu araştırması için Yaver’e görev verir. Aslı’nın yüzme dersinde ona eşlik eden Gizem hiç beklemediği bir durumla karşılaşır. Gizem’in merhameti Rıza’ya tek emanetini geri verirken torununu ziyaret etmek isteyen dedesi köşke gelir. Aylin’in Cengiz’in okula yaptığı baskınla ilgili duruşmasında tüm arkadaşları yanındayken büyük bir travma yaşayan Oğuz kızının yanına gidemez. Esra ve Oğuz yaşadıklarının etkisindeyken kapıya gelen davetsiz misafir, bitti sanılan her şeyin yeniden başlayacağının göstergesi olur. Aylin meraklı gözlerle beklerken Oğuz her şeyi bir kenara bırakıp kızının yanında olacak mıdır? Songül babasının kasetteki konuşmasını tam olarak anlayamaz. Servet, Songül’ün bir adım daha önüne geçtiğini düşünürken Sadi Payaslı’nın küçük bir hamlesini hesaba katmamıştır. İkili ses kaydına ulaşabilecekler midir?

Ep.18 18. Bölüm

Air Date: 2022-11-17

Songül ve Sadi ses kaydında ulaştıkları ipucuyla o tarihteki vergi rekortmenlerinin isimlerini araştırırken, laboranta saldıran motorcuyu bulmak için de iz sürmeye devam ederler. Songül elde ettiği delil sayesinde Sadi ve Yaverle birlikte hemen harekete geçer ancak Songül içerdeki köstebeğin her an peşinde dolaştığının farkında değildir. Ozan’ın kayıp haberi başta Zülfikar olmak üzere herkesi etkiler. Ozan’ın arama çalışmaları devam ederken Abbas öfkesine hakim olamaz. Sonunda çalan bir telefon Zülfikar ve Gülseren’i çok zor bir durumla karşı karşıya bırakır. Sevda’nın tamirhanede Araz ve ekibin konuştuklarını duyması Gizem ve Mert ilişkisinde büyük bir etki yaratır. Diğer taraftan Araz ve çetesinin Aylin için bir planı vardır. Songül ve Sadi artık birbirlerine karşı olan duygularını daha fazla saklayamazken ikisini de kötü sürprizlerin beklediğiden habersizdirler.

Ep.19 19. Bölüm

Air Date: 2022-11-24

Songül öğrendiği gerçek karşısında ne yapacağını bilemezken Sadi evde akşam için hazırlık yapmaktadır. Songül’e bir türlü ulaşamayan Sadi, gelen bilgiyle Songül’ü dağılmış bir halde bulur ve haline anlam vermekte zorlanır. Oğuz ve Esra için işler iyice içinden çıkılmaz bir hale gelirken Oğuz beklemediği bir ihanetle yüzleşir. Araz’ın Aylin’e yaptığı ziyaret sonunda Gizem’e açtığı telefon Mert ve Gizem ilişkisini sarsarken, Servet oğlu Rıza’nın attığı her adımı gölge gibi takip etme kararı alır. Derya sonunda Zafer’le tanışırken Kıvanç’ın yeğenine olan davranışlarından etkilenir. Zülfikar ve Gülseren morgdaki cesedin Ozan çıkmamasına sevinirken arama ve kurtarma ekibinin araştırmalarını sonlandırması Zülfikar’ın kendine bile itiraf etmek istemeyeceği bir durumla yüzleşmesine neden olur. Songül’le aralarındaki mesafenin arttığını gören Sadi Payaslı’nın Songül’le konuşma çabaları sonunda karşılık verir ama duydukları Sadi’nin hiç hoşuna gitmeyecektir.

Ep.20 20. Bölüm

Air Date: 2022-12-01

Sadi, Songül’deki değişimi çözmeye çalışırken, Songül de Melike’den Sadi’nin ve Derya’nın telefon sinyalini araştırmasını ister. Melike’nin getirdiği sonuçlar Songül’ü bir kez daha üzer. Kıvanç ve Derya’nın birbirlerine karşı olan hisleri günden güne güçlenirken, Derya’nın yemek teklifine verdiği cevap Kıvanç’ın kariyeri hakkında şaşırtan bir karar almasına neden olur. Bu karar Derya’nın fikrini değiştirmeye yetecek midir? Servet, Gizem ve Türkan’ı evden göndermek ve oğlunu kurtarmak için kimsenin beklemediği bir adım atarak Kadri’yle iletişime geçilmesini sağlar. Songül ve Sadi arasındaki kırgınlık devam ederken Can’ın web sitesini bitirmesi ikilinin harekete geçmesini sağlar. İkili gazeteci kimliğiyle iş adamının karşısına geçerken iş adamının Songül’e olan yakın tavrı Sadi’nin radarına takılır. Songül’ün buluşmak için verdiği adrese giden Sadi her sırrın bir gün açığa çıkacağını bir kez daha öğrenir ve bu kez yalnız değildir.

Ep.21 21. Bölüm

Air Date: 2022-12-08

Sadi geçmişi Songül’e anlatmak ister ama Songül Sadi’yi dinlememe konusunda kararlıdır. Derya da Songül’le konuşmak için birçok yol dener. Songül’e kendini anlatacak yollar arayan Sadi, Gizem’in annesiyle ilgili acı bir haber alır. 12-B bu sefer bir acıyı paylaşmak için toplanırken Gizem’in üzüntüsüne destek olmaya çalışan Araz ve Mert arasında sinirler gerilir. Can’la birlikte kasayı açmayı başaran Aylin, mahkemede babasının suçsuz olduğunun kanıtlanacağından eminken Esra’nın hamlesiyle elindeki delili kaybeder.  Oğuz, mahkeme zamanının yaklaşmasıyla delilin gelmesini beklerken Aylin delile yeniden ulaşabilecek midir? Liseye gelen savcının raporu çıkar. Rapor sonucunu liseye gelen araçla öğrenen beşli yolun sonuna geldiğini düşünür. Evlat acısıyla yanan Servet’in hamlesi Mert’i hiç olmak istemediği bir durum içine sokar. Songül ve Sadi arasındaki konuşma ise sonunda gerçekleşir.

Ep.22 22. Bölüm

Air Date: 2022-12-15

Sadi’yi bulabileceği ilk yere giden Songül karşılaştığı manzarayla Sadi’nin kararında ne kadar ciddi olduğunu anlar. Songül Sadi’ye ulaşmaya çalışırken Sadi ise ölüme gitmektedir. Mert sorguya alınırken Kıvanç duyduklarından sonra Derya’nın karşısına çıkar ve yüzleşir. İlk defa Kıvanç’ı kaybetmeye bu kadar yakın olan Derya gecenin tek kötü sürprizinin bu olmadığını anlar. Celal’i Melek’in evinin önünde gören Zülfikar sonunda dayanamaz ve Celal’e karşı sert bir tutum sergiler. Ancak bu yaptığının Melek’i zor durumda bırakacağından haberi yoktur. Araz Gizem’le konuşmaya çalışırken Aylin de mahkeme sonrası ulaşamadığı kardeşi Sanem’i hiç tahmin etmediği bir adreste bulacaktır. Songül ve Sadi ilişkisinin gidişatı artık belli olurken Mert’in beklenen swap testi sonunda çıkar. Songül babası hakkında ulaştığı bir delili Serdar’la paylaşır. Bu sefer delili almak için kendi harekete geçen Serdar’ın yine işi rast gidecek midir?

Ep.23 23. Bölüm

Air Date: 2022-12-22

Yakalanan Serdar hemen sorguya alınırken Serdar’ın konuşmaması ve avukatını istemesi işleri yavaşlatır. Songül lüks bir mekana gideceklerini düşünürken Payaslı’nın onu getirdiği yere biraz şaşırsa da ilerleyen saatlerde gittikleri yerin her ayrıntısının Payaslı tarafından ne kadar ince düşünüldüğünü bir kez daha anlar. Zülfikar’ın şartlı tahliyesi yanmasın diye eve dönmek zorunda kalan Melek her saniye Celal’in telefonunu ele geçirmeye çalışır ama bir türlü başaramaz. Gün sonunda telefonun hiç beklenmeyen bir adrese gitmesi Melek ve Aylin’in iş birliği yapmasına neden olur. Gizem’in mahkemedeki sorulara verdiği cevaplar ve eldeki deliller Mert için işleri daha da çıkmaza sokar. Bir kez daha Mert’in içeriye girme ihtimaliyle yüzleşen Derya, Kıvanç’ın desteğiyle bu zor günleri atlatmaya çalışırken Payaslı, Yaver ve Songül’se Mert’in suçsuzluğunu kanıtlayacak delillerin peşine düşer. Kayıkhaneyi ziyaret eden Sadi ve Yaver’i kötü bir sürpriz beklemektedir.

Ep.24 24. Bölüm

Air Date: 2022-12-29

Kayıkhanede yaşananların ardından Yılan ekibi zor durumda kalır. Serdar’ın konuşmadan ölmesi başlama noktasına dönmelerine neden olur. Büyük patrona ulaşmak için Serdar’ı kimin hastaneden kaçırdığını ve ona zehri kimin verdiğini bulmak zorundadırlar. Gizem, Aslı sayesinde biraz olsun yaşadığı acıyı unuturken Servet’in ofisine yaptığı bir ziyaret aklına şüphe düşürecek bir olaya şahit olmasını sağlar. Aylin için işler yolunda gitmez. Babasının çıkacağı günü bekleyen Aylin yaptığı görüşmeden mutsuz ayrılır. Yaver’in beklediği telefon sonunda gelir. Meltem’le tekrar buluşma fırsatı yakalayan Yaver yengesinden aldığı tüyolarla Meltem’i etkilemeyi başarabilecek midir? Sadi ise artık Songül’le aynı odada uyumak ister ve bunun için elinden geleni yapar. Sadi, Songül'ü ikna edebilecek mi? Günlerini olabildiğince sakin geçirmeye çalışan Mert dışardaki düşmanının içerdeki tehdidiyle karşılaşmak zorunda kalır.

Ep.25 25. Bölüm

Air Date: 2023-01-12

Sadi ve Songül’ün teknede yaşadığı zor anların ardından Yılan ekibiyle bir toplantı yapılır. Serdar’ın avukatı Vedat’ın adresinde bulunmaması organizenin avukata ulaşmasını engellerken muhbirlerden elde edilen bilgiler Taylan ve Songül’ü hiç alışık olmadıkları bir dünyayı ziyaret etmek zorunda bırakır. Gizem’in tamirhaneye yaptığı sürpriz ziyaret Araz’ın hoşuna giderken konuşma sonundaki Araz’ın hamlesi Gizem’in aklını iyice karıştırır. Yeni delillerin değerlendirilmesi için toplanan mahkeme sonucunda evine dönen Mert, Kıvanç’la ilgili öğrendiği gerçekler karşısında ne yapacağını bilemez. Taylan ve başsavcı ulaştıkları delillerle bazı gerçeklerin farkına varır. Sadi ve Songül ise yarım bıraktıkları ziyareti tamamlamak üzere röportaj için Servet’in köşküne gelmişlerdir. Köşkteki tek silahlı kişinin Servet olmaması Sadi ve Songül’ü zor bir durumda bırakır. Sadi’nin kimliği açığa çıkacak mıdır?

Ep.26 26. Bölüm

Air Date: 2023-01-19

Sadi ve Songül, Servet’in köşkünde kapana kısılmışken Yılan ekibi ikiliye ulaşmak için yoldadır. Köşkte silah sesleri yükselirken silahsız olan Sadi ve Songül ne yapacaklarını düşünürler. Songül ailesinin katilinden intikamını alabilecek midir? Gizem bambaşka biri olarak eski mahallesine geri döner. Mert’in içerden çıktıktan sonra karşılaştığı Gizem’e karşı tavrı set olur. Kıvanç’ın düşmanları olduğunu öğrenen Mert ablasına zarar gelmemesi için Kıvanç’ın karşısına çıkarken Kıvanç’ın tavırlarındaki değişiklik artık daha belirgin bir hal almaya başlar. Yaşadıkları badireleri atlattıklarını düşünen Sadi, Songül’den aldığı bir telefonla kendini hiç beklenmeyen bir adreste bulur. Ağasının verdiği bir görev için Yaver’in girdiği kılık ise onu çok zor bir durumda bırakacaktır. Yaşadıklarından dolayı zor bir zamandan geçen Melek’in sadece arkadaşları değil Sadi de yanında olur. Celal’in öldüğünü zanneden Melek yaşadığını öğrendiğinde de arkasında artık Sadi Payaslı vardır.

Ep.27 27. Bölüm

Air Date: 2023-01-26

Sadi ve Songül iki odadan birini yatak odası yapmaya karar verirler. Ancak ne Songül’ün ne de Sadi’nin kendi odasını bırakmaya niyeti yoktur. Birbirinin arkasından iş çeviren ikilinin yaptıkları planlar yüzünden akşam yatacak bir yatakları kalmaz. Meltem’i üzmek istemeyen Yaver bu buluşmayı erteleyebilecek midir? Zülfikar, Melek’in yaşadığı zor günleri atlatmak için elinden geleni yaparken Melek eşyalarını toplamak için geldiği evde Celal’in çocuklarıyla karşılaşır. Aylin aradığı işi sonunda bulur ama ilk iş günü çalıştığı yere gelen davetsiz misafirler kafede olay çıkmasına neden olur. Aylin zor anında yanında olan Araz’la yakınlaşırken bir çift gözün onları izlediğinden habersizdir. Servet, köşkteki para dolu bavulun kendisine getirilmesini isterken Gizem ise elindeki parayla geçmişte canını yakan herkesten intikam almayı kafasına koyar. Sadi’nin Songül’le yaptığı konuşma sonrası Songül’ü mutlu etmek için götürdüğü adreste Servet’in adamları onları beklemektedir.

Ep.28 28. Bölüm

Air Date: 2023-02-02

Kıvanç’ın Sadi ve Songül’den istediği yardım sonunda Payaslılar işin peşine düşer. Diğer taraftan ablasının kaçırıldığını öğrenen Mert bu durumdan Kıvanç’ı sorumlu tutarken ikilinin arasını bulmak da Sadi’ye kalır. Yalnızlıktan dolayı iyice dağıtan ve kendini eğlenceye veren Gizem’in okul devamsızlığı hocalarından sonra hem Araz’ın hem de Mert’in dikkatini çeker. Araz, Gizem’i bulduğu yerde tanıdık bir simayla kavga çıkarırken Gizem ve Araz’ı eve girerken gören Mert ise hayal kırıklığı yaşar. İtalyan bir uyuşturucu kuryesinin yakalanmasının ardından çıkarılacağı mahkemeye kadar korunma görevi Songül’e verilir. Sadi Songül her ne kadar bunda kıskanılacak bir şey olmadığını söylese de ertesi gün kapıyı çalan misafirle kendini Sadi’nin yerine koyar. İkili birbirlerinden uzak bir gün geçirirken Sadi’nin Songül’ü görmek istemesi Songül’ü zor durumda bırakır. Songül çalan telefonda karşısında gördüğü iki isme inanamaz.

Ep.29 29. Bölüm

Air Date: 2023-03-02

Songül, Sadi’yi kurtarmak için Roberto’yu vermeyi düşünürken Ankara’yla kurduğu irtibattan sonra teslim edemeyeceğini öğrenir. Sadi’nin bir anda ortadan kaybolması Karabayır Lisesi’nde dikkat çeker. Songül hocalarını merak eden öğrencilerine Sadi’nin neden ortadan kaybolduğunu anlatmaya gider. Sadi’yi kurtarmaya çalışırken uzanan yardım eli ise tanıdık bir isimden gelecektir. Sevda bildiklerini daha fazla içinde tutamayıp Aylin’le konuşur. Aylin gerçek bir tehditle karşı karşıya kalır. Aygün evi kaybettiğini öğrendikten sonra Mahmut’un Melek’e zarar vermesinden korkup yeni bir karar alır ancak bu karar Melek’i ve arkadaşlarını mutlu etmeyecektir..

Ep.30 30. Bölüm

Air Date: 2023-03-09

Gelsin Hayat Bildiği Gibi'nin 30. Bölümünde; Sadi ve Songül, Gizem’in evine gelen adamları son anda ellerinden kaçırırken bavulun hala ortaya çıkmaması Servet’i sinirlendirir. Melek şefkat yuvasında verilen sütün koktuğunu fark eder ve durumu müdüreyle paylaşır. Müdüre sert tavrıyla karşılaşan Melek ceza alırken, Can’ın sürprizi hem Melek’i hem de şefkat yuvasındaki herkesi mutlu eder. Ama Can’ın yaptığı bu iyiliğin onun ve ailesinin başına nasıl bir dert açacağından kimsenin haberi yoktur. Sadi ve yılan ekibinin oyunuyla parasız kalan Servet sıcak para akışı sağlamak için uranyum takası için iki ülkenin aracısı olur. Fakat uranyum kaçakçılığı yapılacağını öğrenen yılan ekibi de takasın yapılacağı mekanda yerlerini alır. Kılık değiştirerek mekana girecek olan ekipten Songül’ün bürünmek istediği kılık Sadi’nin kıskançlık krizine girmesine neden olur. Takasta çıkan bir sorun silahların ateşlenmesini sağlarken ekip Servet’in masada oturan adamı Hakkı’ya ulaşabilecek midir?

Ep.31 31. Bölüm

Air Date: 2023-03-16

Gelsin Hayat Bildiği Gibi'nin 31. Bölümünde; Başsavcıya gelen yeni görev yazısı Yılan ekibini bir araya toplar. Operasyon için ekip sahaya çıkacaktır ancak Sadi bu isimler arasında yoktur. Sadi’nin görevi olgunlukla karşılaması Songül’ü şaşırtsa da Sadi bu sefer gerçekten de verilen talimata uyacak mıdır? Aylin’in soğuk tavrından bir şeyler olduğunu anlayan Araz, konuşmak ister. Fakat gittikleri kafede yaşanan bir olay ilişkilerinin açığa çıkmasına sebep olacaktır. Bu tehlikeyi ortadan kaldırmak isteyen Aylin’in yardım istediği kişi kim olacaktır? Kıvanç’ın akşam yemeğinde yaptığı bir hamle Asuman’ın hoşuna gitmese de bu durumu Mert ve Derya’nın arasını açmak için kullanmaya karar verir. Derya kardeşi ile sevdiği adam arasında kalacaktır. İstanbul’da yeni bir sabah başlarken Sadi kendini hiç beklemediği bir ortamda bulur ve burada karşılaştığı yüz Sadi’nin bile beklemediği bir isim olur.

Ep.32 32. Bölüm

Air Date: 2023-03-23

Ep.33 33. Bölüm

Air Date: 2023-03-30

Ep.34 34. Bölüm

Air Date: 2023-04-06

Ep.35 35. Bölüm

Air Date: 2023-04-13

Ep.36 36. Bölüm

Air Date: 2023-04-20

Ep.37 37. Bölüm

Air Date: 2023-04-27

Ep.38 38. Bölüm

Air Date: 2023-05-04

Ep.39 39. Bölüm

Air Date: 2023-05-11

Ep.40 40. Bölüm

Air Date: 2023-05-18

Ep.41 41. Bölüm

Air Date: 2023-05-25