1. Sezon

1. Sezon (2023)

Osmanlı Sultanı II. Murad, divanda ismi sıkça zikredilen, meşhur tabip Akşemseddin'in saraya getirilmesini emreder. Akşemseddin, Şehzade Mehmed'in lalalığını kabul ettiğinde hem Mehmed'in hem de Akşemseddin'in destansı hikayesi başlayacaktır.






Episodes List

Ep.1 1. Bölüm

Air Date: 2023-05-07

Zaferle sonuçlanan Sırp Seferi’nin hemen ardından II.Murad, Belgrad Seferi için hazırlıkların başlamasını emreder. Sadrazam Hacı Paşa ise divanda Belgrad seferine çıkılmasını felaket olarak gördüğünü belirtir fakat aslında bu görüşünün altında yatan başka planları vardır.

Ep.2 2. Bölüm

Air Date: 2023-05-07

Akşemseddin, yaptığı savunmayla Sultan’ı etkilemeyi başardığı gibi uzun zamandır kötü durumda olan Hüma Hatun’u da iyileştirir. II. Murad, bakışları üzerine çeken Akşemseddin'e, Şehzade Mehmed’in lalası olmasını teklif edecektir.

Ep.3 3. Bölüm

Air Date: 2023-05-07

Hacı Paşa, Sultanın ardından iş çevirmesinin bedelini ağır bir şekilde öderken Çandarlı Halil Paşa yeni veziriazam ilan edilir. Bu sırada Akşemseddin ise Mehmed’in lalası olmayı kabul edecektir.

Ep.4 4. Bölüm

Air Date: 2023-05-07

Yola çıkan heyet, Hüma Hatun’un baygınlık geçirmesiyle Edirne’ye dönmek zorunda kalır. Çandarlı Halil, ayarladığı hekime Şehzade Alaaddin’in ve Hüma Hatun’un Akşemseddin’in uyguladığı tedavinin tesiri nedeniyle bu halde olduklarını söylettirir.

Ep.5 5. Bölüm

Air Date: 2023-05-07

Akşemseddin daha önce de çeşitli iftiralara maruz kalmıştır. Boynu vurulmak üzeredir. Çandarlı Halil Paşa, kurduğu tezgâhın işlemesinden dolayı oldukça mesut olsa da Şehzade Mehmed bu durumu içine sindiremez.

Ep.6 6. Bölüm

Air Date: 2023-05-07

Hekim Süleyman’ın konağında yapılan tahkikat, nihayet meyvesini vermeye başlayacaktır. Akşemseddin ise hakkında verilecek hükmü beklerken talebesi Şehzade Mehmed ziyaretine gelir.

Ep.7 7. Bölüm

Air Date: 2023-05-07

Akşemseddin’in telkinleri ile Mehmed’e dikkat kesilmeye başlayan II. Murad’ın bu eğilimini fark eden Alaeddin’in annesi Jeni Hatun, bir plan kurar. II. Murad ise Alaaddin’i ordu komutanı olarak Karamanoğlu’nun üstüne gönderme kararı alır.

Ep.8 8. Bölüm

Air Date: 2023-05-07

Lalalığını yaptığı Alaaddin, adım adım Osmanlı tahtına yürürken bunda pay sahibi olan Çandarlı Halil Paşa gururlanır. Hayalini kurduğu fetih ülküsünden koparılan Mehmed ise hocası Akşemseddin ile beraber Manisa’nın yolunu tutacaktır.