1. Sezon

1. Sezon (2023)

Yolculukları sırasında karşılaşan Abdülkadir Geylani ve Eşref, birlikte Bağdat'a doğru yola çıkacaklardır. İnzivasından dönen Abdülkadir Geylani, şehrin, içinde bulunduğu karmaşayı görerek hak mücadelesine girer.






Episodes List

Ep.1 1. Bölüm

Air Date: 2023-05-07

Selçuklu Emiri, Halife'ye ulaştırmak üzere önemli bir bilgiyi Beridi Eşref'e emanet eder. Bağdat'a giden yolda eşkiyaların saldırısına uğrayan Eşref, çölde saklanırken invizadan dönen Abdülkadir Geylani ile karşılaşacak ve ikisinin de asıl yolculukları başlayacaktır.

Ep.2 2. Bölüm

Air Date: 2023-05-07

Abdulkadir Geylani insanların şehirde yoksulluk içinde yaşadığını görür. Devlet kademesi şehrin idaresini boşlamıştır. Bunun bir sonucu olarak çıkan isyan sonucunda Geylani isyanın durması için halkı yatıştırır ve Emir’e durumu düzeltmesi için bir mektup yazar.

Ep.3 3. Bölüm

Air Date: 2023-05-07

Abdülkadir Geylani ve müritlerinin yardımı ile şehrin arka sokaklarının olukları tamir edilir ve bölgeye su tekrar gelir. Bu sırada ellerinde tuttukları Sabbahiyi kaçıran Turahan ve Eşref onun peşine düşer. Şehirden kaçan Sabbahi çölde Geylani ile karşılaşır.

Ep.4 4. Bölüm

Air Date: 2023-05-07

Eşref’i ihanetle suçlayan Emir Yarınkuş, Eşref’i öldürtmek için bir adamını gönderir. Saldırıya uğrayan Eşref, Geylani'nin dergahına sığınır fakat dergahtaki kimse bu durumdan memnun değildir.

Ep.5 5. Bölüm

Air Date: 2023-05-07

Yaraları tekrar sarılan Eşref, Sabbahi’yi şehre getiren atın kimin olduğunu merak eder ve gece vakti atı şehrin sokaklarında serbest bırakır. Öte yandan Geylani ise faizin meşrulaştırılmaya çalışılmasına karşı çıkar ve tacir Kamran ile beraber kadıya çıkarlar.

Ep.6 6. Bölüm

Air Date: 2023-05-07

Kamran durumu vezire iletip artık Bağdat’a mal getirmeyeceğini söylemiştir. Eşref, Kamran’ı ikna etmek zorundadır. Ancak Kamran’ın iknası faiz almak, Geylani’nin iknası ise faizden dönmek şartıyla mümkündür.

Ep.7 7. Bölüm

Air Date: 2023-05-07

Emir’in harem ahalisi pazarda alışverişe çıktıkları sırada Sofia bir anda ortadan kaybolur. Tacir Kamran, Geylani’ye faizin caiz olduğu yönünde fetva vermesi için rüşvet teklif eder.

Ep.8 8. Bölüm

Air Date: 2023-05-07

Eşref, Sofia’ya lisan öğretirken Sofia Eşref’ten hoşlandığını belirten bir mendil yollar. Vezir-i Azam, Mansur’a vezirlik makamı verildiğini duyurur ve cariyesi Sofia’yı kendisine hediye etmesini isteyince Eşref bir plan yaparak Sofia'nın verilmesine engel olmaya çalışacaktır.

Ep.9 9. Bölüm

Air Date: 2023-05-07

Geylani derdest edilerek zindana atılır. Dergâhta Müridler kara kara ne yapacaklarını düşünürler. Geylani mahkemede yargılanacaktır. Onu sabbahi ilan edeceklerdir ve bu suçun sonu ölümdür.

Ep.10 10. Bölüm

Air Date: 2023-05-07

Sofia, Eşref’in kendisinin sabbahi olduğundan şüphelendiğini düşünmektedir ve bu konuyu diğer arkadaşlarına açar. Geylani'nin ders yapması yasaktır ve dava sona erene dek dergahtaki odasından çıkmaması gerekmektedir. Ancak Geylani bu yasağa uymayarak derslerine devam eder.