1. Sezon

1. Sezon (2023)

Yılmaz ailesi, emanetçi oldukları Emirzade köşküne zamanla yerleşerek kendilerine uydurdukları asilzade hikayesini oynamaya devam ederken, hiç beklemedikleri bir anda köşkün asıl sahibi olan Ramazan Bey evine döner. Köşkü kaybetme korkusuyla harekete geçen aile, yalanları ortaya dökülmeden, Ramazan Bey'e ve torunu Taceddin’e güzel bir Ramazan yaşatarak onları uğurlamayı planlar.






Episodes List

Ep.1 Tanrı Misafiri

Air Date: 2023-05-07

Adem'in patronu misafirliğe geleceği için evde hummalı bir hazırlık vardır. Fakat gün sonunda Havva'nın hayalindeki "mükemmel davet" planı suya düşecek, üstüne üstlük 25 yıldır memleketine uğramayan köşkün sahibi, Ramazan Bey de kapılarında belirecektir.

Ep.2 İlk Oruç

Air Date: 2023-05-07

Ramazan’a hazırlıksız yakalanan Yılmaz ailesinin sahur sofrasına koyacak çok az şeyi vardır. Bir şekilde sahurlarını yaparlar fakat Havva sahurun telafisi için mükellef bir iftar sofrası hazırlığına girecektir.

Ep.3 Gölge Oyunu

Air Date: 2023-05-07

Ünlü olmak isteyen Berkecan, perili köşk belgeseli çekmesi için bir programı köşke davet eder. Köşk ahalisine ise bunun bir “Eski İstanbul Köşklerinde Ramazan” programı olduğunu söyler. Ramazan Bey aile yadigarı köşkünün tanıtılacağı için heveslenir.

Ep.4 Toplu İftar

Air Date: 2023-05-07

Köşkte toplu iftar vermek isteyen Ramazan Bey, eski dostlarını arar fakat hiçbirine ulaşamaz. Bunun üzerine akşam iftara Yılmaz ailesi üyelerinden kendi çevrelerini çağırmalarını ister.

Ep.5 Döngü

Air Date: 2023-05-07

Akşam köşkte kılınacak teravih için Cengiz’den imam bulması istenir. Aynı vakitte köşkün bahçesinde izleteceği maç için çoktan biletleri satan Cengiz, yetişebilmek için hızlı kıldırmasıyla ünlü bir imam ayarlar.

Ep.6 Eşref Saati

Air Date: 2023-05-07

"Emirzade köşkündeki mukabelede dua eden hocanın duası eşref saatine denk gelir ve köşkte kimse yalan söyleyemez hale gelir. İçi dışı bir olan Taceddin hiçbir değişiklik göstermemiş, olduğundan bambaşka bir kişiliğe bürünen mülayim Adem ise aslında en yalancı kişi olduğunu kanıtlamıştır."

Ep.7 Ramazan Ruhu

Air Date: 2023-05-07

Berkecan, Youtube kanalı için ruh çağırma videosu çekecektir. Dürdane’nin de yardımıyla Taceddin, Cengiz, Ayşe Su, Tunç ve Rüzgarla birlikte ritüeli gerçekleştirmeye çalışırken İbrahim Refik Bey'in hayaletini çağırırlar.

Ep.8 Kurtlar Sofrası

Air Date: 2023-05-07

Aşkını gün sonunda itiraf etmek isteyen Taceddin, Dürdane'yi baş başa yemek yiyebilecekleri şık bir mekâna götürmek ister. Fakat yanlış anlaşılma sonucu tüm aile birlikte restorana giderler. Restorana giren köşk sakinleri, aynı yerde büyük bir mafya toplantısı olacağından habersizdir.

Ep.9 Âşık Atışması

Air Date: 2023-05-07

Cengiz para kazanmak amacıyla yerel bir kafede inşaatçılar arasında bir yarışma düzenler, ancak işler kontrolden çıkar ve rekabet bir kavgaya dönüşür.

Ep.10 Sessiz Mızıka

Air Date: 2023-05-07

Ramazan Bey yıllar sonra çocukluğundan kalma mızıkasını bulur ve çalmaya başlar. Ailenin diğer fertlerinin onu duymamak için gösterdikleri çaba onu üzer.