Sezon 1

Sezon 1 (2023)






Episodes List

Ep.1 1. Bölüm

Air Date: 2023-12-18

“Faniler” isimli tarikatın dairesinde yaşayan Meryem, Naim ve kızları Zeynep memleketlerinde yaşanan depremden sonra İstanbul’a göç ederler. Kızını okutma hayalleri kuran Meryem, tarikatın ve Naim’in kızına dair yaptıkları planlardan habersizdir. Adli bir vaka sonucu, tarikat şeyhinin gözde torunu Cüneyd’le , seküler Atatürkçü bir psikiyatr olan Levent’in yolu kesişir. Mecburi hizmet yıllarından Faniler’i tanıyan Levent, bir yandan Cüneyd’e yardım edebilmek tarikatın tutucu bakış açısıyla mücadele edecek, diğer yandan özel hayatının çalkantılarıyla boğuşacaktır. Levent ve Meryem’in bilmeden geçmişten getirdiği sır, herkesin hayatını değiştirecek kudrettedir.

Ep.2 2. Bölüm

Air Date: 2023-12-25

Levent ve Meryem’in tanışması birbirine zıt iki dünyanın çarpışmasına sebebiyet verirken, kardeş olduklarını bilmeyen iki kızın, her karşılaşmada yeni bir itişme yaşamasına zemin hazırlar. Börekçide Meryem ve İdris Efendi arasında yaşanan gerilim Sadi Hüdayi ve Hasna’nın hiç beklemediği gelişmelere sebep olur ve tekkenin içinde bomba etkisi yaratır. Levent, Cüneyd’in travmalarına sebep olan geçmişteki sırlarını fark etmeye başlar. Annesi ortadan aniden kaybolan Mira ise, hatalarına bir yenisini ekler. Zeynep’in küçük yaşta evlendirileceğini öğrenen Levent ise, Meryem’i geri dönülemez bir yola sokacaktır.

Ep.3 3. Bölüm

Air Date: 2024-01-22

Levent’in Zeynep’i kurtarma girişimi hiç beklemediği bir yerden engellenir. Kızının okuması için hayaller kuran Meryem, Naim’in ve tarikatın kızı Zeynep’e dair yaptıkları planı öğrenmiştir. Naim, tarikatın içinde yükselme hesapları yaparken Meryem kızını kurtarmak peşindedir. Cüneyd’in gelgitli halleri ise amcası Sadi Hüdayi’yi düşündürmektedir. Onun ve tarikatın geleceği için düşündükleri planı bir an önce hayata geçirmeye niyetlidir. Eşi Hasna ve kızı Feyza’nın başka planları vardır. Mira, babasına olan öfkesinin artmasıyla başını çok daha büyük belalara sokar.

Ep.4 4. Bölüm

Air Date: 2024-01-29

Cüneyd ve Zeynep’e evlilik yolunda dergâhta bir tören düzenlenir. Törende, beklenmedik biçimde, Meryem de kızının evliliğine onay verir. Çünkü Meryem ve Levent’in başka planları vardır. Zaman kazanma peşinde olan Meryem ve Levent, Suavi’nin yardımıyla Zeynep’i yurtdışına okumaya göndermeye çalışır ama bunun için Zeynep’in çok zor bir soruya cevap vermesi gerekecektir. Cüneyd, Zeynep’le yeni bir geleceğe yürüdüğünü zannederken, geçmişin hayaletleri onun peşini bırakmayacaktır.

Ep.5 5. Bölüm

Air Date: 2024-02-05

Levent ve kardeşi Hande hastanedeki babaları Suavi’yle iç hesaplaşmaya girişirler. Mira ise Can’la başını büyük bir belaya sokmak üzeredir. Meryem, Levent’in evini sıcak bir yuvaya dönüştürmektedir belki, ama buna tahammülü olmayanların gözü üzerlerindedir.

Ep.6 6. Bölüm

Air Date: 2024-02-12

Suavi ve Levent, Zeynep’i göndermenin önündeki engelleri kaldırmaya çalışırken Levent’le görüşmek isteyen Cüneyd, Suavi’nin hastalığını öğrenir. Cüneyd ve Sadi dergahtakileri yanına alarak sürpriz bir hasta ziyareti yapmaya karar verirler. Bu ziyaret Müyesser’e Levent ve Meryem’le ilgili şüphelerinin peşine düşme fırsatı verecektir.

Ep.7 7. Bölüm

Air Date: 2024-02-19

Müyesser’in köşeye sıkıştırdığı Meryem, inandıklarıyla kızı arasında bir seçim yapmak zorunda kalır. Tek kurtuluş, Levent’le yaptıkları yurt dışı planının işlemesidir. Ancak önce Cüneyd’in kaçırdığı Zeynep’e ulaşmak zorundadırlar.

Ep.8 8. Bölüm

Air Date: 2024-02-26

Zeynep’i göndermek üzere olan Levent, ani bir haberle köşeye sıkışınca kızıyla Zeynep’in kaderi arasında bir seçim yapmak zorunda kalır. Öte yandan Naim, bir iş çevirdiğinden emin olduğu Meryem’i Zeynep’le sınamaya kalkışır. Zeynep’in yurtdışına kaçamayışı, Cüneyd’den de kaçamayışı anlamına gelecektir. Dergah ikili bir için yeni bir karar alır. Ancak Meryem’in kızını kaderine terk etmeye niyeti yoktur. Meryem, son çare olarak çok tehlikeli bir oyuna kalkışır. Bu yolda Meryem’e, onu bir tehdit olarak görmeye başlayan Beste yardım edecektir. Ancak ikilinin Levent’ten habersiz giriştiği bu macera, Meryem ve Zeynep’i ölümle yüz yüze getirir.

Ep.9 9. Bölüm

Air Date: 2024-03-04

Mira’nın hayatı gerçek ailesinin kim olduğu konusundaki şüpheleri yüzünden büyük bir çıkmaza girer. Levent ve Beste için vakit, Mira’ya hesap verme vaktidir. Öte yandan Sadi Hüdayi başta olmak üzere Cüneyd, Meryem ve Levent de Hande’nin tarikatın kirli sırlarını ifşa eden haberi ele geçiren Hayri yüzünden adaletin kılıcıyla tanışmak üzeredir.

Ep.10 10. Bölüm

Air Date: 2024-03-11

Mira’nın gerçek ailesinin peşine düşmesinden korkan Levent onu ikna edebileceğine inandığı tek kişi olan Meryem’den yardım ister. Meryem ise Suavi’nin sırrına ihanet etmekle Levent’e yalan söylemek arasında sıkışmışken Suavi’yi ötanazi kararından vazgeçirmeye uğraşır.

Ep.11 11. Bölüm

Air Date: 2024-03-18

Levent’in Zeynep’in gidişi konusunda kendisine yalan söylediğini Beste’den öğrenen Meryem yıkılır. Levent, Beste’yle büyük bir kavgaya tutuşurken Levent’e güveni kaybeden Meryem, yaşananlardan habersiz olan Zeynep’le birlikte Suavi’yi ötanazi fikrinden vazgeçirdikten sonra bir daha o eve gitmeme kararı vermiştir. Öte yandan Zeynep’e kurduğu tuzak ortaya çıkan Feyza ise her şeyini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıyadır. Feyza ile ilgili kararı Cüneyd’in vermesi ise Sadi’nin onu iktidarına ilk kez bu kadar açıktan bir rakip olarak görmesine sebep olur. Bu durumdan tek çıkışı ise Sadi’nin bulduğu güçlü damat adayı Affan olacaktır. Ancak Feyza’nın kaderi, kendi seçimi olacaktır.

Ep.12 12. Bölüm

Air Date: 2024-03-25

Levent, babasının ötanazi kararı verdiğini ve yurtdışına gideceğini öğrenir. Bir yandan babası Suavi’yle yüzleşir bir yandan kızı Mira’nın sürprizleriyle boğuşur. Kararını hayata geçirebilmek için Levent’in imzasına ihtiyaç duyan Suavi’nin ise yeni bir planı vardır.

Ep.13 13. Bölüm

Air Date: 2024-04-01

Yaşadıklarını herkesten gizlemeye çalışan Meryem nihayet Zeynep’e yakalanınca kızı, annesini Levent’ten yardım isteyip her şeye son vermesi için yüreklendirir. Ancak Naim’in Meryem’i bırakmaya niyeti yoktur ve onu en büyük kabusuyla sınamaya karar verir. Suavi ölümüne giderken, Meryem’i bu karanlık sondan kurtaracak bir umut ışığı kalmamış görünmektedir.

Ep.14 14. Bölüm

Air Date: 2024-04-15

Suavi Bey’in ötanaziden vazgeçmesi ve tekkeye giderek Meryem için izin alması Levent ve Meryem için bayram sevinci olur. Mürşid Efendi’nin verdiği Meryem kararının dergahta nelere yol açacağı ise bayram sabahında belli olmaya başlar. Tarikatı sarsmaya başlayan rahatsızlık sesleri, Meryem’in yeni hayatına çok kolay alışamayacağının işareti haline gelirken Sadi, Hasna ve Müyesser Cüneyd’i de karşı karşıya getirir.

Ep.15 15. Bölüm

Air Date: 2024-04-22

Annesinin, sandığının aksine, intihar ettiğini öğrenen Cüneyd yıkılır. Ancak bildikleriyle afallayan yalnız Cüneyd değildir. Mira’nın gerçek annesinin Meryem olduğunu öğrenen Levent, vicdanıyla korkuları arasında sıkışır. Bu sırada Meryem de Cüneyd ve Zeynep’e dair önemli bir sırrı öğrenmiş ve köşeye sıkışmıştır.

Ep.16 16. Bölüm

Air Date: 2024-04-29

Meryem’in hamlesiyle sarsılan tarikatta Cüneyd, Sadi Hüdayi, Hasna ve Naim gözaltına alınır. Zeynep de Çocuk İzleme Merkezi’ne yerleştirilmiştir. İhbarcıyı bilmeyen ve Levent’i suçlayan Sadi Hüdayi, gözaltındaki Cüneyd’in sağlığını merak ettiği kadar neler itiraf edeceğinden de şüphe etmektedir. Dergahtaki karışıklığı lehine kullanmak isteyen Affan, Mürşid ile ilgili Sadi Hüdayi’ye çok tehlikeli bir teklifle gelirken Cüneyd dedesiyle görüşmek için onu bulmaya çalışır. Günün sonunda Sadi Hüdayi posta oturmak üzereyken Cüneyd yüzlerce yıllık bir dergah adetini kullanarak amcasına bayrak açacaktır. Levent ise İrfan Bey’in baskılarına rağmen Zeynep’i kurtarmak için Meryem ile karşı karşıya gelecektir.

Ep.17 17. Bölüm

Air Date: 2024-05-06

Zeynep, geçici olarak Levent’lere teslim edilirken öfkeli Naim kızını geri almanın yollarını aramaya başlar ancak hıncını da Meryem’den çıkarmayı ihmal etmez. Öte yandan Zeynep’le konuştuktan sonra amcasına biat etmemeye karar veren Cüneyd ya üç fasıldan oluşan mücadeleyi kazanmak ya da hücreye cezasına razı gelmek zorundadır lakin Zeynep’in başına gelen bir felaket onu hayati bir tercih yapmaya zorlar.

Ep.18 18. Bölüm

Air Date: 2024-05-13

Zeynep’in Naim’in yanına dönme kararıyla şaşkına dönen Levent ve Meryem, bu kararın ardındaki sırrın peşine düşer. Ancak kızının yanında olmak isteyen Meryem, sındırı atıp çıktığı dergahta hiç de hoş karşılanmayacaktır. Öte yandan Hasna ve Müyesser’in Birgül’ü yakalamasıyla, posta oturmak için son bir kez Cüneyd’i yenmek zorunda olan Sadi’nin elinde büyük bir koz geçmiştir. Bu yolda Naim de onun yanında sıralanacaktır. Levent, Beste ve gerçeğin tamamından habersiz olan Meryem ise Naim’in, Mira’yı Zeynep’e karşı kullanmasına engel olmak için Mira’yı derhal yurtdışına göndermeye karar verir.

Ep.19 19. Bölüm

Air Date: 2024-05-20

Cüneyd’in babası Vahit’in dönüşü herkesi şaşırtmış, posta oturmak üzere olan Cüneyd de bu karşılaşmayla sarsılmıştır. Öte yandan duyduklarını Levent ve Beste’ye belli etmeyen Mira, Naim’in söylediklerinden emin olmak için kesin kanıtı bulmaya kalkışır. Levent ise yıllar sonra oğlunun karşısına perişan bir halde çıkıp, her şeyden vazgeçmiş bir derviş gibi görünen Vahit’ten şüphelenmiştir. Ululara katılmak üzere dergahtan ayrılmaya hazırlanan Sadi ise Vahit’in Cüneyd’in en zor anlarında bile yanında durup oğluna destek olmasıyla abisinin yanında durur.