1. Sezon

1. Sezon (2024)

1950 ve 1970'ler Anadolu'sunda ağalık sistemi üzerinden güç, feodalite, sınıf çatışmaları ve aşk hikâyesi ekranlara taşınıyor.






Episodes List

Ep.1 Çöken Deve

Air Date: 2024-02-23

Kara Ağaç Destanı 1. Bölüm Özeti; Kara Ağaç'a su getirmek için büyük bir uğraş içinde olan Osman Ağa, Celal Ağa'nın zulmünden payına düşeni alır. Bu ikilinin aynı anda dünyaya gelen bebekleri olur: Ömer ile Sultan. Bu iki bebeğin kaderi, yıllar sonra Kara Ağaç'ta yeniden kesişir.

Ep.2 Çifte Sınav

Air Date: 2024-03-01

Kara Ağaç Destanı 2. Bölüm Özeti; Sultan'ın baraj yapımı için gelen bir mühendis olduğunu ilan etmesiyle herkes şok olur. Ömer ise babasının evlilik baskısına direndikçe onun karanlık yüzüyle tanışır.

Ep.3 Toprak ve Su

Air Date: 2024-03-08

Kara Ağaç Destanı 3. Bölüm Özeti; Rahim'in ölümüyle Kara Ağaç’ta bütün dengeler altüst olur. Sultan, bir yandan Osman Ağa ile ilgili açığa çıkan sırrın ağırlığıyla savaşırken diğer yandan ise barajla ilgili kararını vermek üzere vicdanıyla baş başadır.

Ep.4 Gül Bahçesi

Air Date: 2024-03-15

Kara Ağaç Destanı 4. Bölüm Özeti; Merdo adım adım infaza götürülürken Ömer, onu kurtarmak için kendi yöntemleriyle hareket etmeye karar verir. Sultan, babasının kendi eliyle yaptığı beşikte beklenmedik bir gizeme rastlar. Ömer, Celal Ağa ve Latif arasındaki hamleler Kara Ağaç’ta dengeler sil baştan değişir.

Ep.5 Analar ve Kurbanlar

Air Date: 2024-03-22

Kara Ağaç Destanı 5. Bölüm Özeti; Merdo’nun teslim olmasıyla, Gülnaz serbest kalır. Latif Bey, olanların hesabını tek tek sormaya başlar. Kara Ağaç'ta, iki büyük aile arasında gerilim iyice tırmanır. Ömer ve Sultan'ın, Kara Ağaç'ın kaderini birlikte değiştireceklerine dair inançları günden güne pekişir.

Ep.6 Kırmızı Mendil

Air Date: 2024-03-29

Kara Ağaç Destanı 6. Bölüm Özeti; Zeynep konakta şok etkisi yaratmıştır. Alacağı kararı görmek için herkesin gözü Celal Ağa'nın üzerindedir. Kara Ağaç'a dönen Raziye, Sultan'ı baraj hayalinden vazgeçirip bir an evvel geri götürmek derdindedir fakat Sultan'dan beklediği sonucu alamaz. Merdo’yu kurtarmak için harekete geçen Ömer'in önünde, Sultan'ın desteğiyle birlikte yeni bir yol açılır.

Ep.7 Darağacı

Air Date: 2024-04-12

Kara Ağaç Destanı 7. Bölüm Özeti; Ömer ile Sultan, Merdo'yu kurtarmak için aşklarından aldıkları güçle büyük bir mücadeleye soyunurlar. İkilinin yakınlaşması Asiye ile Raziye için er ya da geç sırrın açığa çıkması anlamına gelmektedir. İki anne, çocuklarını korumak için onları birbirlerinden ayırmaya karar verir.

Ep.8 Yol Ayrımı

Air Date: 2024-04-19

Kara Ağaç Destanı 8. Bölüm Özeti; Merdo'nun erkene alınan idamı herkes için büyük yıkım olur. Ömer, Latif Bey'e karşı savaşa açar. Can yakıcı bir saldırı hamlesi planlarken geçmişin karanlık sırları ortaya dökülür. Celal Ağa, beşikte oğlunun isminin yazılı olduğunu gördükten sonra sırrı çözmek adına Asiye ve Naile'nin üzerine gider.

Ep.9 Düğün Hazırlıkları

Air Date: 2024-04-26

Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm Özeti; Ölümden dönen Sultan, Ömer'i yanında göremeyince bir şeylerin ters gittiğini anlar. Sultan'ı korumak için sevdasından vazgeçen Ömer, düğün hazırlıklarının hızlanmasıyla sıkışıp kalmıştır. Celal Ağa, konaktaki sırrın Ayten'de düğümlendiğini fark eder. Bir yandan sırrın peşine düşerken diğer yandan büyük planını gerçekleştirmeye devam eder.

Ep.10 Kan ve Düğün

Air Date: 2024-05-03

Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm Özeti; Ömer ile Gülnaz'ın düğün hazırlıkları tüm hızıyla sürerken Karaağaç'a has adetlerle yürütülen düğün süreci Ömer'e ağır gelir. Ayten, hapisten kurtulmak için sırrı Latif Bey'le de paylaşmaya karar verir. Celal Ağa, sessiz ve derinden ilerleyerek büyük planına devam eder.

Ep.11 Firavun ve Musa

Air Date: 2024-05-10

Kara Ağaç Destanı 11. Bölüm Özeti; Kara Ağaç'ta herkes kana bulanan düğünün şokunu yaşar. Merdo'nun masum olduğunu düşünen Ömer için oklar Celal Ağa'yı gösterir. Ömer, aradığı kanıtı bulduğunda baba oğul karşı karşıya gelir. Sultan, Ömer'in Gülnaz ile evlenmesinden dolayı kırgındır.

Ep.12 Tohum

Air Date: 2024-05-17

Kara Ağaç Destanı 12. Bölüm Özeti; Ömer, Celal Ağa'ya meydan okuyup kendi toprağının sahibi olduktan sonra baba-oğul arasında mücadele başlar. Taraflar, ekim şenliğinde karşı karşıya geldiğinde herkes acı bir şekilde anlar ki Kara Ağaç'ta safların ayrılma vakti gelmiştir.

Ep.13 Ateş

Air Date: 2024-05-24

Kara Ağaç Destanı 13. Bölüm Özeti; Sultan, Celal Ağa'nın safında yer alınca Ömer ve Raziye ile arası açılır. Celal Ağa, Sultan'a, Ömer'in yokluğunda işlerin başına geçmesini teklif eder. Ömer'in tohum deposunu ortadan kaldırmak için plan yapan Celal Ağa, Ömer'i kaybetmekle karşı karşıya kalınca onu konağa getirmek için son kozunu oynar.

Ep.14 Toprak Kurdu

Air Date: 2024-05-31

Kara Ağaç Destanı 14. Bölüm Özeti; Kara Ağaç'ta ekime devam eden taraflar ‘toprak kurdu’ sorunuyla karşı karşıya kalır. Ömer, ekim yapmayı imkânsız hale getiren bu problemin üstesinden gelebilmek için Osman Ağa’nın yıllar evvel ürettiği çözümü bulmak zorundadır.

Ep.15 Yüzleşme - Sezon Finali

Air Date: 2024-06-07

Kara Ağaç Destanı 15. Bölüm - Sezon Finali Özeti; Ömer ile Sultan, Celal Ağa'yı Merdo'nun elinden yaralı halde kurtarır. Ölümle yüzleşmek baba-oğul arasındaki buzları eritir. Sultan, dengeleri altüst etmemek adına büyük sırrı Ömer'le paylaşmaktan vazgeçer. Ömer, Sultan, Merdo ve Gülnaz büyük bir yüzleşmenin eşiğine gelir.