3. Sezon

3. Sezon ()

Tekin ailesi, Şevket'in arkasında dağ gibi yığdığı borçları ödemeye çalışmaktadır. Cem ve Necla ailelerini zar zor ikna ederek evlenirler. Şevket'in cezası bitse de çilesi bitmez ve damgalanmış biri olarak iş bulmakta zorlanır. Necla, günahlarının bir bedeli olarak aşk acısı çeken Leyla'yı Cem'in askerlik arkadaşı Doktor Nazmi ile tanıştırır ve ikisi ciddi bir yola girerler. Ancak Leyla geçmişte yaşadıklarını Nazmi'den gizler ve bu yaptığı ona pahalıya patlayacaktır. Tekinler borçlarını ödeyemedikleri için mecburen konağı satmaya karar verirler ve konağı Mithat Kara adlı bir adam satın alır. Mithat konağı satın alınca Tekin ailesinin hayatı tepetaklak olacaktır.






Episodes List

Ep.81 81. Bölüm: "Son"bahar Başlıyor

Air Date: 2008-09-03

Ali Rıza Bey ve Hayriye Hanım, zor görevlerini yerine getirmiş yorgun argın eve döndüklerinde kötü haberle karşılaşırlar. Necla şofbenden zehirlenerek hastaneye kaldırılmıştır. Ferhunde de yeni hayatına emeklemeye başlamıştır. En umutsuz olduğu anda annesini karşısında görünce beklediği desteği bulur. Kaybetme korkusuyla Necla’ya daha da yaklaşan Cem, Necla’dan hiç vazgeçemeyeceğini anlar.

Ep.82 82. Bölüm: Haciz Memurları

Air Date: 2008-09-10

Necla, Cem’in evlenme teklifinin şaşkınlığını yaşamaktadır. Yaşananlar henüz çok tazeyken gelen teklif, Ali Rıza Bey’i çok tedirgin eder. Necla’nın sadece Cem istediği için evet dediğini düşünerek bu evliliğin yürümeyeceğine karar verir. Oğuz, koğuşunda yaşanan bazı olaylar yüzünden Şevket'in kaldığı koğuşa nakledilir. Bu gelişme ikisinin hayatında da önemli gelişmelere neden olacaktır. Ali Rıza Bey’in evine ödenemeyen kredi borcu nedeniyle haciz memurları tespit için gelir. Borcun yirmi dört saat içinde ödenmemesi halinde haciz işlemi gerçekleşecektir.

Ep.83 83. Bölüm: Aileye Ferhunde Şoku!

Air Date: 2008-09-17

Ferhunde yenilgiyi hazmedememiş, Şevket’ten boşanmaktan vazgeçmiştir. Ferhunde’nin adını bile duymak istemeyen aile, belli ki uzun süre daha onunla uğraşmak zorunda kalacaktır. Öte yandan Cevriye Hanım parasının Ali Rıza Beyler’in haciz işlemini durdurmak için kullanıldığını öğrenir ve büyük olay çıkar. Aslı ile Ferhunde arasındaki ipler gün geçtikçe gerilmektedir. Necla’nın evlilik haberini Şevket’ten öğrenen Oğuz yıkılır.

Ep.84 84. Bölüm: Necla ve Cem Evleniyor

Air Date: 2008-09-24

Cem’in ailesi bir vazifeyi yerine getirir gibi Necla’yı istemeye gelirler sonunda.Geçmişteki yaralar henüz taze olduğu için iki tarafın da onaylamadığı bir evlilik kararı alınmış olur. Herkes için mücadele bundan sonra başlayacaktır. Ali Rıza Bey üçüncü kez bu evden bir gelin uğurlayacaktır. Ama ilk kez, gönüllü olmasa da, kızını kendi rızası ile evlendirecektir. Necla’nın gelin olması, Leyla’yı bir başka şekilde etkileyecektir.

Ep.85 85. Bölüm: Cem'in Şüpheleri

Air Date: 2008-10-01

Cem’in askere gideceği gün, Oğuz hapisten çıkar. Aynı kapının eşiğinde, aynı hatalardan geçmiş üç insan birbiriyle yüzleşir. Oğuz özgürlüğe kavuşurken, Cem’i şüpheler esir alır. Şevket de şüpheler içindedir. Oğuz’un tekrar Necla’nın peşinde dolaşmasını engellemek için kendince bir yol bulur. Borç yüküyle omuzları çöken Ali Rıza Bey, dik durmak için daha çok çalışmak zorundadır. Şevket ile Ferhunde boşanmak için hakim karşısına çıkarlar. Sözüm ona, hakkı için savaşan Ferhunde, Şevket ve ailesine karşı hangi silahı kullanacağını çok iyi bilmektedir.

Ep.86 86. Bölüm: Leyla Acı Çekiyor

Air Date: 2008-10-08

Ferhunde’nin Şevket’ten boşanmak istememesi Ali Rıza Bey ve ailesini sıkıntıya sokarken, Şevket, Ferhunde’nin hislerini sorgulamaya başlar. Oğuz’u hiç beklemediği bir anda karşısında gören Leyla’nın yaraları yeniden kanamaya başlar. Şüphelerin esiri olan Şevket, Ferhunde’nin gerçek yüzünü görmek için Leyla’dan yardım ister. Oysa Leyla vücuduna saplanan oktan kurtulmaya çalışmaktadır. Leyla’nın feryadı, Ali Rıza Bey’e hiç beklenmeyen bir telefonla ulaşır.

Ep.87 87. Bölüm: Ali Rıza, Ferhunde İle Konuşuyor

Air Date: 2008-10-15

Ali Rıza Bey, Şevket’ten uzak durması için Ferhunde’yle son kez konuşmaya karar verir. Ancak bu ziyaret, Ferhunde’nin elini kuvvetlendirir. Şevket’in kendisine olan zaafından bir kez daha emin olan Ferhunde, bu durumdan istifade eder. Şevket, bir kez daha aşkın sahte yüzüne kanar. Leyla hastanede yaralarını sarmaya çalışırken, hiç beklemediği birinden yardım eli uzanır. Necla, Cem’in ailesinden sevindirici bir teklif alır. Ali Rıza Bey ve ailesi için Oğuz bir kez daha huzursuzluk kaynağı olacaktır.

Ep.88 88. Bölüm: Ali Rıza, Ferhunde'nin Karşısında

Air Date: 2008-10-22

Oğuz bir kez daha Necla’nın hayatına sızmış, bir kez daha onun için problem olmuştur. Necla’nın kendini aklamak için söylediği her söz Cem’in daha da öfkelenmesine sebep olur. Aile de duruma karışınca iş iyice büyür. Oğuz’un kendini aklamak için başka planları vardır. Şevket’i tekrar birleşmek için umutlandıran Ferhunde, onun için ne kadar zararlı olabileceğinin farkında değildir. Ama Gülşen farkındadır ve daha fazla sessiz kalmak istemez. Ali Rıza Bey için Ferhunde zehirli bir yılandan farksızdır. Oğlunu kurtarmak için her şeyi göze alan Ali Rıza Bey bir kez daha Ferhunde tarafından zehirlenecektir.

Ep.89 89. Bölüm: Ali Rıza Hastanede!

Air Date: 2008-10-29

Ferhunde’nin zehir dolu sözleriyle bir darbe daha alan ve fenalaşan Ali Rıza Bey, hastaneye kaldırılır. Her yangına körükle giden Ferhunde, yaşananların faturasını Gülşen’e kesmek isterken, kendi yaktığı ateşte yanacağından habersizdir. Ferhunde ile ilgili yeni umutlarla canlanan Şevket görüş gününü sabırsızlıkla beklemektedir. Şevket’in duruşma tarihi belli olmuştur. Bu güzel haberin sevincini yaşarken gelen bir haberle yıkılır, yerle bir olur.

Ep.90 90. Bölüm: Şevket Hakim Karşısında

Air Date: 2008-11-05

Çaresizliğine yenik düşen Ali Rıza Bey, hiç zorlanmamış bir kapıyı zorlar ve Kemal Bey’in yanında işe başlar. Mecburi yenilgisini hazmetmek, Ali Rıza Bey için kolay olmayacaktır. Ferhunde’nin görüşmeye gelmemesiyle yıkılan Şevket, her biri birbirinden şaşırtıcı üç ayrı mektup alır. Her bir mektup, Şevket’in gözünde yaşananları aydınlatır. Öğrendiklerinin ağırlığıyla ezilen Şevket, hatalarıyla yüzleşecektir. Beklenen büyük gün gelir, Şevket hâkim karşısına çıkar. Tüm aile tek yürek duruşmaya giderler. Duruşmanın sonucu iki farklı yürekte, farklı şekilde yankılanır. Merakla beklenen karar, herkes için yepyeni bir başlangıç olacaktır.

Ep.91 91. Bölüm: Şevket Hapisten Çıkıyor

Air Date: 2008-11-12

Şevket’in eve dönmesiyle bütün çocuklarını aynı masanın etrafına toplayan Ali Rıza Bey gelecek için umutludur. Her şeye yeniden başlamak isteyen Leyla da iş ararken, geçmiş bir kuytuda karşısına çıkar. Şevket, Ferhunde’yi hayatından tamamen silip atmaya kararlıdır. Bunun için bir kez daha yüzleşmek üzere Ferhunde’nin karşısına çıkar. O anda aklında ne geçmiş, ne gelecek, sadece “şimdi” vardır.

Ep.92 92. Bölüm: Şevket Yaralarını Sarıyor

Air Date: 2008-11-19

Gerçekle yüzleşmek isteyen Şevket, Ferhunde’nin karşısına çıkar. Artık, gördükleriyle hastalığını yenmiş, iyileşmeye hazırdır. Ama bu karşılaşma Levent’in evlilik planlarını endişeyle gölgeler. Aslı, Şevket’in yaralarından istifade etmeye çalışarak onu, Ferhunde’den intikam almaya çağırır. Sedef gözyaşıyla biriktirdiği incilerden birini küçük bir öpücük olarak aşkla bırakır Şevket’e. Şevket bu emanete layık olamayacağını düşünmektedir.

Ep.93 93. Bölüm: Evdeki Soğuk Savaş

Air Date: 2008-11-26

Şevket’in buz tutmuş hisleri Sedef’in umudunu yerle bir eder. İşyerindeki mahcubiyeti her geçen gün artan Ali Rıza Bey, işten ayrılmaya karar verir. Hayriye Hanım’dan beklediği desteği göremeyince, evde çok büyük bir fırtına kopar. Uzun sürecek soğuk savaş, tüm ev halkına zor günler yaşatacaktır. Öte yandan Ferhunde zaferinin tadını çıkarmaktadır. Ancak kaybetmeye niyeti olmayan Aslı, babası aracılığıyla Ferhunde’ye büyük bir teklifte bulunur. Uzun bir kıştan sonra güzel bir baharı hak eden Leyla, peşindeki gölgeden habersiz, yüreğini ısıtacak yeni bir güneşe yüzünü döner.

Ep.94 94. Bölüm: Ferhunde'nin Arkasındaki Gölge

Air Date: 2008-12-03

Nazmi’ye gelen ani bir haberle keyifli dakikalar yarıda kalınca, geçmişin karanlık yüzünün, güneşe gölge düşürmesinden korkan Leyla, bir kez daha umutsuzluğa düşer. Gururu kırılan Leyla için suçlu yine Necla'dır. Aslı’nın babası Fahrettin Bey, Ferhunde’ye karşı pazarlığını sürdürmektedir. Öte yandan Ferhunde her sessizliğin arkasında Şevket’in sesini duymaktadır. Şevket’in davranışları Ferhunde kadar evdekileri de tedirgin etmekte, herkeste soru işaretleri uyandırmaktadır. Sonunda Ferhunde’yi nefessiz bırakan tehlike, Şevket’i de karanlığa sürükleyecektir.

Ep.95 95. Bölüm: Şevket Sorguya Alınıyor

Air Date: 2008-12-10

Ferhunde’yi darp ve tacizle suçlanan Şevket, arkasında bir sürü şüpheli ve öfkeli göz bırakarak, sorgu için emniyete alınmıştır. Düğümlerin çözülmesi Ferhunde’nin ifadesine bağlıyken, Ferhunde aldığı sert darbeyle konuşamayacak durumdadır. Geçmişin lekelerini hala üzerinde taşıyan Oğuz, giderek karmaşıklaşan bu olayın bir diğer şüpheli yüzüdür. Nazmi’nin ilgisinden mutlu olan Leyla, umutlarını kaybetmek istemez ve geçmişiyle ilgili Nazmi’ye yalan söylemek zorunda kalır. Ancak her yalan, bir yenisini doğuracaktır.

Ep.96 96. Bölüm: Şevket Şüphelerin Odağı

Air Date: 2008-12-17

Şevket evde sevinç gözyaşlarıyla karşılanır. Ama suçlu henüz yakalanmadığı için Şevket hâlâ zan altındadır. Herkes Şevket’in masumiyetinden şüphe etmektedir. Her olayda Ferhunde’nin bir başka yüzüyle tanışan Levent, ilişkisine olan inancını tamamen yitirir. Nazmi’ye, Leyla geçmişinden tam olarak bahsetmez. Leyla’nın başlattığı yalan, giderek büyür. Nazmi, Ali Rıza Bey ve ailesiyle tanışmak için eve geldiğinde bütün aile bu yalana ortak olur.

Ep.97 97. Bölüm: Leyla'nın Yalanı

Air Date: 2008-12-24

Leyla, tüm ailesini yalana davet etmenin utancını yaşarken, mutluluk uğruna sakladıklarının ağırlığını taşımaya hazırdır. Yükünü hafifletmek isteyen Leyla’nın sözleri yine Necla’yı yaralayacaktır. Nazmi’nin annesi, Leyla hakkında bilgi edinmek isterken tehlikeli bir kapıyı aralar. Kardeşinin yolundaki engeli gören Necla, mutluluğun üzerine düşecek şimşeğe son anda siper olur. Ferhunde eski defterleri kapatıp, yoluna devam ederken, zaman, izleri kolay kolay silinemeyecek büyük bir oyun hazırlamaktadır.

Ep.98 98. Bölüm: Leyla'yı İstemeye Geliyorlar!

Air Date: 2008-12-31

Nazmi, Leyla’ya doğru ilk büyük adımı atar, ailesiyle birlikte tanışmaya ve Leyla’yı istemeye geleceklerini müjdeler. Herkes kötü günleri unutmak için bu güzel habere tutunur. Aynı günlerde Oğuz da bambaşka bir telaş içindedir. O da sessiz sessiz geçmişe doğru adım atar. Leyla mutluğundan aldığı cesaretle, Ferhunde’nin kulağına gidecek bir haber uçurur. Öfkesi katlanan Ferhunde, Ali Rıza Bey ve ailesiyle yarım kalan hesabını kapatmak için harekete geçer. Leyla, Nazmi ile yaşayacağı kiralık evi ararken, Oğuz’un geçmişe doğru araladığı kapıdan içeri ürkek bir adım atar.

Ep.99 99. Bölüm: Konak Satılıyor!

Air Date: 2009-01-07

Leyla, Nazmi ile yaşayacakları kiralık evi ararken, eskiden Oğuz’la oturdukları eve girer ve orada Oğuz’la karşılaşır. O evde yaşadıklarını acıyla hatırlayan Leyla’nın korkuları yeniden ayaklanmaya başlar. Leyla’nın sözlendiğini öğrenen Ferhunde, Leyla’nın yolladığı kasıtlı haberin intikamını almak için harekete geçer. Leyla’yı en zayıf yerinden vurmaya karar verir. Öte yandan Ali Rıza Bey, borçtan ve yaşadıkları sıkıntıdan bir an önce kurtulabilmek ve Leyla’yı “bu sefer” olması gerektiği gibi evlendirebilmek için çözüm yolları aramaya başlar. Bulduğu çözüm tüm aileyi ilgilendirmektedir.

Ep.100 100. Bölüm: Leyla Yıkılıyor

Air Date: 2009-01-14

Ali Rıza Bey, baba evinin satılması hüznünü ailesiyle kenetlenerek atmaya çalışır. Leyla ve Necla için de hasretle bekledikleri gün gelmiştir. Akşam yemeğinde hem Cem’in tezkere kutlaması yapılacak, hem de Nazmi ile Leyla’nın nişan tarihi konuşulacaktır. Ancak Nazmi, merakına yenilerek Ferhunde ile buluşur ve onun anlattıklarından sonra, Leyla’nın geleceğe ait umutları bir kez daha yerle bir olur.

Ep.101 101. Bölüm: Konağa Alıcı Geliyor

Air Date: 2009-01-21

Leyla’nın yaşadığı patlama, bütün aileyi büyük bir trajedinin içine sürükler. Necla artık o evde yaşayamayacağını anlar ve iki kardeş birbirine yeniden düşman olurlar. Hikâyeyi bir de Cem’in ağzından dinleyen Nazmi, Leyla’ya büyük bir haksızlık yaptığını anlar ve hatasını telafi etmeye çalışır. Ancak yaraları sarmak çok da kolay olmayacaktır. Ali Rıza Bey, baba evini bir yabancıya teslim etmenin hüznünü yaşamaktadır. Ancak Ali Rıza Bey, evin yeni sahibiyle ilgili en önemli gerçeği henüz bilmemektedir.

Ep.102 102. Bölüm: Baba Evine Veda Hüznü

Air Date: 2009-01-28

Ali Rıza Bey’lerin, dostlarıyla birlikte evin satılışını kutladıkları akşam yemeğine, baba evine veda etmenin hüznü karışır. Beylerbeyi’ndeki son tango, yemeği unutulmaz kılar. Aynı gün Cem’le birlikte yaşayacakları evi alan Necla ise, ailesinden uzakta bambaşka duygular yaşamaktadır. Anılarına yeni bir çatı arayan Ali Rıza Bey ve ailesi için, zorlu ev arama süreci başlayacaktır. Ferhunde haksız yere kendisine ödetilmek istenen borçtan kurtulmak için türlü çareler arar. Bu çabaları sonuçsuz kalınca başka bir yol denemeye karar verir.

Ep.103 103. Bölüm: Baba Şevkati Merhem Gibi

Air Date: 2009-02-04

Ali Rıza Bey ve ailesi, evin satışından sonra en kısa zamanda evi boşaltmak zorundadırlar. Ellerinde kalan parayla yeni bir ev almak için harekete geçtiklerinde bunun pek de kolay olmayacağını anlarlar. Evin satıldığını öğrenen Ferhunde, satışla ilgili detayları öğrenmek için evin yeni sahibiyle irtibata geçer. Hayatında bir çıkış yolu arayan Şevket, Katır’ın teklifini düşünmeye başlar. Şevket’e en büyük desteği Ali Rıza Bey verir.

Ep.104 104. Bölüm: Leyla Ferhunde'den İntikam Alıyor

Air Date: 2009-02-11

Leyla, geçmişinden kaçamayınca, geçmişine dönmeye karar verir ve Oğuz’un davetini kabul eder. Fikret ve Tahsin, Cevriye Hanım’ı huzur evinden alıp tekrar eve götürmek için gittiklerinde bambaşka bir Cevriye ile karşılaşırlar. Necla, Cem’in ailesinin evinde kalmanın ağırlığıyla gün geçtikçe gerginleşmektedir. Öte yandan Leyla, Nazmi’ye gerçekleri anlatarak, geleceğe dair umutlarını söndüren kişinin Ferhunde olduğunu öğrenir ve intikam almak için gizlice harekete geçer.

Ep.105 105. Bölüm: Leyla ve Oğuz'un Kaçamağı

Air Date: 2009-02-18

İnşaat projesi Şevket’in beklediği gibi başlamaz. Şevket, bu yeni işinde hiç beklemediği bir tehlikenin içine düşer. Köşkün yeni sahibi Mithat, eve bir an önce yerleşmek isteyince, Ali Rıza Bey ve ailesi için büyük sıkıntı yaratır. Çaresiz kalan Ali Rıza Bey, Mithat’ın baskılarını hafifletmek için bir çözüm bulur. Geçmişine sığınan Leyla, Oğuz’la herkesten gizli, yeni bir maceraya atılır. Leyla, bu büyük sırrını saklamak için yalana başvururken, zaman Leyla’ya büyük bir oyun oynar.

Ep.106 106. Bölüm: Hayriye'nin Endişeleri

Air Date: 2009-02-25

Leyla ve Oğuz’u havaalanında birlikte gören Ferhunde, ayağına gelen bu fırsatı değerlendirmek için hemen harekete geçer. Yeni işinde hiç beklemediği büyük bir tehlikeyle karşı karşıya kalan Şevket, yoluna devam edebilmek için yalan söylemeye mecbur kalır ve Erkan’ın bulduğu çözüme boyun eğer. Evin yeni sahibi Mithat, bir an önce eve yerleşmek için Ali Rıza Bey’e yeni bir planla gelir. Mithat’ın baskılarıyla bunalan Hayriye Hanım’ın bastırdığı endişeleri giderek su yüzüne çıkar.

Ep.107 107. Bölüm: Ali Rıza Hastalanıyor

Air Date: 2009-03-04

Ali Rıza Bey hatalarından ders almayan Leyla’yla yüzleşir. Aldığı bu son darbeye dayanamayan Ali Rıza Bey, hastaneye kaldırılır. Leyla da babasının başına gelenlerden habersizdir. Ali Rıza Bey yaşananların acısını Necla’dan çıkarır. Bir an önce eve yerleşmek isteyen, köşkün yeni sahibi Mithat Bey’in getirdiği teklif, ailenin aldığı zararın ne kadar büyük olduğunu hatırlatır. Şevket’in eve getirdiği sevinçli haber bile yaşanan acıları unutturamaz. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.

Ep.108 108. Bölüm: Tekin Ailesi Ev Telaşında

Air Date: 2009-03-11

Ali Rıza Bey ve ailesinin bir süre daha taşınamayacaklarını anlayan evin yeni sahibi Mithat, Ali Rıza Bey’in onayıyla birlikte eve yerleşir ve tadilata başlar. Ancak Ali Rıza Bey için baba evinde bir yabancı gibi yaşamak, her geçen gün daha da zorlaşmaktadır. Bu durumdan bir an önce kurtulmak isteyen Hayriye Hanım, ellerinde kalan kısıtlı parayla taşınabilecekleri bir ev bulur. Evin kaporasını ödeyen Hayriye Hanım, evi almak için bir an önce tapuya gitme telaşındadır. Ancak Ali Rıza Bey’in gündeme oturan sürpriz kararı, bütün planları değiştirecektir.

Ep.109 109. Bölüm: Leyla Annesine Geliyor

Air Date: 2009-03-18

Ali Rıza Bey, yeni ev almak için ayırdıkları ellerinde kalan son parayı, acil ihtiyacı olan Mithat Bey’e borç olarak vermeye karar verir. Bu kararın nelere vesile olacağını bilmeyen Ali Rıza Bey, baba evinde bir süre daha evin yeni sahibi ile yaşamaya mecbur kalır. Yaman’ın ofisinde Mithat’a yolları kesişen Ferhunde’nin, Mithat’a söylediği yalanlar birer birer karşısına çıkar. Leyla, aceleci bir adım atarak Hayriye Hanım’ı görmek için Sedef’le gizli bir plan yapar. Leyla’yı ailesiyle barıştırmayı kafasına koyan Mithat da, Leyla’ya destek olmak için kolları sıvar.

Ep.110 110. Bölüm: Necla'ya İlk Ziyaret

Air Date: 2009-03-25

Hayriye Hanım, Neyyir’in evinde Leyla’yı görmenin şaşkınlığını üzerinden atamamışken, Ali Rıza Beyler’in gelmesiyle büyük panik yaşar. Necla’nın doğum günü yemeğine gitmeye karar veren Ali Rıza Bey ve Hayriye Hanım, ilk defa kızlarının evini görmenin heyecanını yaşamaktadırlar. Ancak gecenin sürprizleri, bu heyecana gölge düşürür. Leyla’nın eski sözlüsü Nazmi, Leyla’yı unutamamıştır. Duyduklarıyla yetinmeyen Nazmi, gerçeklerle yüzleşmek için her yolu dener. Şaşırtıcı tesadüfler, Nazmi’yi büyük bir hesaplaşmanın eşiğine sürükler.

Ep.111 111. Bölüm: Necla ve Cem İçin Tehlike Çanları

Air Date: 2009-04-01

Leyla’nın izini süren Nazmi, büyük hesaplaşma için Leyla’nın karşısına çıkar. Necla, doğumgününü, bir de arkadaşlarıyla kutlamak ister. Gelen sürpriz bir hediye, Necla’yı ve Cem’i büyük bir krizin eşiğine sürükler. Ferhunde, Mithat’a doğru bir adım atınca, Mithat duygularına hakim olamaz ve gönül derdini Ali Rıza Bey’le paylaşmaya karar verir. Ali Rıza karşısındaki adamın aşık olduğu kadının Ferhunde olduğunu bilmeden derdine deva olmaya çalışır. Nazmi hayal kırıklığının etkisiyle kaçar gibi İstanbul’dan uzaklaşır. Gecenin karanlığında gelen acı haber, herkeste şok etkisi yaratır.

Ep.112 112. Bölüm: Ali Rıza Gerçeklerle Yüzleşiyor

Air Date: 2009-04-08

Neyyir’in kahveci Ahmet’le aldığı evlilik kararını bahane eden Hayriye, Fikret’in gönlünü almak, kızıyla barışmak için bir fırsat yakalar. Hep birlikte Cevriye Hanım’ın elini öpmek üzere yola çıkarlar. Hayriye Hanım, Fikret’e doğru bir adım atarken, Ali Rıza Bey de saklı bir gerçekle yüzleşir. Öte yandan Leyla’nın, Necla’nın doğumgününde estirdiği fırtınanın etkileri hala sürmektedir. Ailesinden uzaklaştıkça Oğuz’a daha da yaklaşan Leyla, Oğuz’un oğlunu da yavaş yavaş sahiplenir. Gülşen’in düğün gecesi Ferhunde için unutulmayacak bir gece olacaktır.

Ep.113 113. Bölüm: Vicdan İle Prensipler Arasında

Air Date: 2009-04-15

Gülşen’in düğün gecesi, Ferhunde için çok heyecanlı başlar. Mithat Bey’in duygularına engel olamayarak yaptığı evlilik teklifinin etkisi, Levent Tuncel’in yaptığı sürprizle katlanır. Levent’in düğüne kendisi için geldiğini düşünen Ferhunde, Levent’e karşı bildiği tüm oyunları oynar ve karşılığını alır. Gece, Levent’in kötü sürprizleriyle sürer. Üst üste aldığı darbeler, Ferhunde’yi ertesi gün yanlış bir adrese savuracaktır. Leyla’nın acilen ameliyat olması gerekir. Hayriye Hanım evde yokken, Leyla’nın başına gelenleri öğrenen Ali Rıza ise, vicdanı ve prensipleri arasında kalır.

Ep.114 114. Bölüm: Evde Bir Fırtına Daha Kopuyor

Air Date: 2009-04-22

Ferhunde’nin, Tekin Ailesi’nin eski gelini olduğunu anlayan Mithat Bey, şüphelerinin üzerine gider. Adım adım Ferhunde’nin izini sürerken kafası iyice karışan Mithat Bey, hikâyedeki boşlukları Ferhunde’nin yalanlarıyla dolduracaktır. Leyla, Hayriye Hanım’dan aldığı güçle iyileşirken, kendisini böyle bir durumda bile affetmeyen babasına karşı büyük bir öfke duymaya başlar. Hayriye Hanım’ın, Ali Rıza Bey’e rağmen, yasaklı Leyla’ya doğru bir adım atması, evde çok büyük bir fırtına kopmasına neden olur. Bu şiddetli fırtına, Ali Rıza Bey ve Hayriye Hanım’ı ayrı ayrı yollara savurur.

Ep.115 115. Bölüm: Ali Rıza Evi Terk Ediyor

Air Date: 2009-04-29

Mithat Bey’in, Sedef ve Şevket’i samimi bir durumda görmesi Ferhunde’nin anlattıklarını haklı çıkarır. Mithat Bey artık, Ali Rıza Bey’in ailesine olan güvenini tamamen kaybetmiş, Ferhunde’nin mağdur edildiğine inanmıştır. Leyla’yı hastanede yalnız bırakmak istemeyen Hayriye Hanım her şeyi göze alıp geceyi onun yanında geçirir. Annesinin Leyla’ya destek vermesiyle çileden çıkan Necla durumu babasına haber verir ve Ali Rıza öfkeyle evi terk ederek Fikret'in yanına gider.

Ep.116 116. Bölüm: Ali Rıza Eve Dönmüyor

Air Date: 2009-05-06

Evi terk ederek Fikret’in yanına giden Ali Rıza Bey, yaşanan tatsız geceden sonra orada kalamayacağını anlamış ve sabah erkenden gitmeye karar vermiştir. Ali Rıza Bey’in kararıyla birlikte isyanı dile gelen Fikret, seçtiği hayatın muhasebesini yapmaya başlar. Ali Rıza Bey’in Fikret’lerde olduğunu zanneden Leyla, kalan eşyalarını almak için eve gelir. Leyla’yı evde büyük bir sürpriz beklemektedir. Eve dönmeyi gururuna yediremeyen Ali Rıza Bey’i zor bir gece beklemektedir. Babası için endişelenen Şevket, onun izini sürer ve kaldığı yeri öğrenir.

Ep.117 117. Bölüm: Ferhunde'nin Yeni Sığınağı

Air Date: 2009-05-13

Fikret’in hamile olduğu haberiyle, daha da renklenen mutluluk tablosu, Sedef’in onları izleyen Ferhunde’yi fark etmesiyle bir anda bozulur. O tablodan çoktan çıkarılan Ferhunde, uzaklaşmaya çalışırken ailenin büyük tepkisiyle karşılaşır. Ferhunde’nin haksızlığa uğradığını düşünen Mithat Bey’in yakın ilgisi Ferhunde’nin yeni sığınağı olur. Sedef’le Şevket arasında filizlenen aşk Cevriye Hanım’ın dikkatli gözlerinden kaçmaz. Cevriye Hanım’a yakalanan Sedef’in endişelerini Şevket’in kararlılığı yok edecek, ama Cevriye Hanım’ın sırlarını açıklamasıyla Ali Rıza Bey’in evinde gündem değişecektir.

Ep.118 118. Bölüm (Sezon Finali): Ferhunde Evleniyor

Air Date: 2009-06-17

Ferhunde’nin evlenme kararı, Mithat’ın ayaklarını yerden keser. Ancak Mithat’ın mutluluğu gelen önemli bir telefonla yarıda kesilir. Gelen haber, Ferhunde için de sürpriz olur. Oğuz’un ismi, sattığı bir yalıyla ilgili karanlık bir olaya karışır. Oğuz’un katil zanlısı olarak tutuklanması, Hayriye Hanım ve Ali Rıza Bey arasında yeni bir krize neden olurken, Leyla ve Ceyda arasında da büyük bir olay çıkar. Ferhunde, daha ilk günden kontrolü eline alır ve Mithat’tan herkesi şok edecek bir nikâh hediyesi ister.