4. Sezon

4. Sezon ()

Ferhunde, Mithat Kara ile evlenir ve konakta geçici olarak kalan Tekin ailesini kovar. Tekinler küçük bir apartman dairesi kiralayıp orada yaşamaya başlar. Şevket nihayetinde Sedef'le bir ilişkiye başlar ancak ilişkileri bekledikleri kadar iyi gitmez ve Sedef Milano'ya gider. Cem hastalanıp vefat eder. Necla kendini kocasının işlerini yoluna koymaya adasa da aşkın yeniden kapısını çalmasına engel olamaz ve kısa sürede büyük tepki çekerek Ali Sarper ile evlenir. Ferhunde, Mithat'ı Şevket ile aldatmaya kalkar ancak beklediği karşılığı alamaz ve Mithat onu boşar. Tahsin de Fikret'i aldatır. Leyla, Oğuz'a geri döner ve konağı Mithat'tan Oğuz satın alır. Oğuz birini öldürür, ancak Leyla hamile olduğu için suçu Şevket üstlenir. Bunu duyan Ali Rıza felç geçirir.






Episodes List

Ep.119 119. Bölüm: "Ben Ferhunde Kara!"

Air Date: 2009-09-02

Ferhunde’nin Mithat Kara ile evlenip, evin yeni sahibi olduğunu öğrenen Ali Rıza Bey ve ailesi büyük yıkıma uğrar. Bu beklenmedik darbeyle sarsılan aile şaşkınlık yaşarken Ferhunde zaferinin tadını çıkarmaktadır. Şevket’in bu duruma sessiz kalması mümkün değildir. Mithat Kara onlara karşı mahcup olsa da, eşi olarak Ferhunde’yi sahiplenmek ve savunmak durumundadır. Onun da Şevket’e karşılık vermesiyle işler çığırından çıkar ve evde büyük olay yaşanır. Bir anda kendilerini sokakta bulan Tekin Ailesi, Necla’nın evine sığınmak zorunda kalır. Durumu kabullenmek hepsi için çok zordur, ama doğup büyüdüğü evi Ferhunde’ye bırakmak en çok Ali Rıza Bey’in ağrına gitmektedir.

Ep.120 120. Bölüm: Leyla'nın Dayanılmaz Özlemi

Air Date: 2009-09-09

Ali Rıza Bey yeni evinde yeni umutlar yeşertmek isterken, Fikret ve Tahsin de yeni evlerine taşınmışlar ama, Cevriye Hanım’la daireleri ayırmanın bile çözüm olmadığını kısa sürede anlamışlardır. Şevket’in yaşadığı talihsiz olay, Necla’nın kapanmayan hesaplarını bir kez daha gündeme getirir. Yeni çevrelerine alışmaya çalışan Ali Rıza Bey ve Hayriye Hanım bunun hiç de kolay olmayacağını bilmektedirler. Leyla’nın bir türlü bastıramadığı özlemi yeni bir krizin patlak vermesine neden olur.

Ep.121 121. Bölüm: Şevket Gözaltında

Air Date: 2009-09-16

Evde çıkan yangının alevleri, Ferhunde’nin öfke rüzgârıyla Şevket’e kadar sıçrar. Evdeki yangının suçunu Şevket’e atan Ferhunde, bu düşüncesinde haklı olduğuna Mithat Bey’i ve annesini de inandırmaya çalışır. Şevket, Ferhunde’nin, hayatında kara bir gölge gibi her adımında karşısına çıkmasından ötürü çaresizdir. Şikayet üzerine göz altına alındığı süreçte, artık masumiyetini ispat etmek zorundadır. Ferhunde’nin bir türlü kapatamadığı eski defterler, Mithat Bey’le ilişkilerine yeni bir boyut kazandırmaktadır. Sular durulduğunda, Mithat Bey, Ferhunde’ye olan güvenini ve ilişkilerini sorgulamaya başlar.

Ep.122 122. Bölüm: Leyla Baba Evine Dönüyor

Air Date: 2009-09-23

Leyla, bir kez daha baba evinin kapısındadır. Ali Rıza Bey’den son bir şans daha ister. Kanadı kırık, yardıma muhtaç bir kuş olarak eve geri dönen Leyla’yı affetmek, Ali Rıza Bey için geçmişin yaraları kalbinde hala sönmemiş bir korken çok zordur. Yalı cinayetindeki gerçek suçluların bulunmasıyla suçlamalardan aklanan Oğuz, aynı gün Leyla’nın onu terk ettiğini de öğrenir. Birleştirdiği parçalar, ona, bu ayrılığın gerçek nedenini göstermektedir. Geçmişin öfkesi, kırgınlıkları ve açılmış yaralar yüzünden Leyla, kendini bir sığıntı gibi hissederken, geri dönüşünün herkesi rahatsız eden bir hata olduğunu anlar.

Ep.123 123. Bölüm: Oğuz, Leyla'yı Bırakmıyor

Air Date: 2009-09-30

Ali Rıza Bey, tüm öfkesi ve kırgınlığına rağmen Leyla’yı bir kez daha affeder ve eve dönüşüne onay verir. Necla üniversiteyi bitirmenin heyecanını yaşarken, bir yandan da yaşananlarının muhasebesini yapmaktadır. Ferhunde’yle Ceyda’yı birlikte gören Mithat Kara’nın sorularına ve kuşkularına bir yenisi daha eklenir ve Ferhunde ve Mithat arasındaki gerilim giderek artmaya başlar. Bu arada Oğuz’un da Leyla’nın peşini bırakmaya niyeti yoktur. Leyla’yla konuşmak için her yolu deneyen Oğuz sonunda çok cesur bir adım atar.

Ep.124 124. Bölüm: Şevket'in Hayal Kırıklığı

Air Date: 2009-10-07

Sedef’e evlenme teklif etmeye hazırlanan Şevket, büyük hayal kırıklığı yaşamaktadır. Sedef’in bir gençle konuştuğunu görmüş ve yaşadığı tecrübelerin etkisiyle gördüklerini yanlış yorumlamıştır. Hayal kırıklıkları öfkenin ateşini körükler. Sedef’le aralarında yeni filizlenen aşk ciddi bir yara alır. Hayriye Hanım’ın sonuçlarını korkuyla beklediği buluşma, geçmişle hesaplarını bir türlü kapatamayan Leyla ve Oğuz’u bu kez farklı yollara götürür. Şevket ve Sedef’in birbirlerinden uzaklaşmaları herkesi ayrı ayrı etkiler. Hayriye ve Neyyir Hanımlar bu durumun iki ayrı tarafı olurlar. Güven ve dostluğun kalesi bu kez hiç beklenmedik bir darbeyle sarsılır.

Ep.125 125. Bölüm: Sedef Yeni Planlar Yapıyor

Air Date: 2009-10-14

Hayriye Hanım’ın, Neyyir’lerin evinde en büyük düşmanını görmesi, eski dostların arasında büyük bir fırtınanın kopmasına neden olur. Bu fırtınanın etkisi, başta Sedef ve Şevket olmak üzere herkesi etkisi altına alacaktır. Geçmişi, Şevket’in karşısına yeniden aşılması gereken büyük bir engel olarak çıkar. Durumu düzeltmeye Cem’in bile gücü yetmez. Kara bulutlar her yere yayılmıştır. Şevket bir yandan yaşadığı sorunlarla yıkılmamaya çalışırken, Sedef’le arasındaki mesafe her geçen dakika biraz daha büyümektedir. Sedef içinse yeni bir yaşama adım atma düşüncesi aklında belirmeye başlar.

Ep.126 126. Bölüm: Cem Yaşam Mücadelesi Veriyor!

Air Date: 2009-10-21

Cem’in yaşam mücadelesi herkesi bir araya getirir. Ama Cem’in ailesi yaşananlardan Necla’yı ve onun ailesini sorumlu tutar. Ferhunde, intikam uğruna yarattığı fırtınanın tahribatlarından henüz habersiz, Şevket’e karşı suçluluk duygusuyla mücadelesini bir kenara bırakır. Bir tek Leyla kardeşinin yanında bulunmaya cesaret edemez. Yaşananların ağırlığı iki kardeşi birbirinden çok uzağa savurmuştur. Umut dolu bekleyiş sürerken, herkes kendi hesaplaşmasını yaşar.

Ep.127 127. Bölüm: Cem Vefat Ediyor!

Air Date: 2009-10-28

Cem, arkasında hiç dinmeyecek bir acı bırakarak hayata veda etmiştir. Cem’in ani ölümü, herkesi derinden sarsarken, Ferhunde ve Ceyda kendi içlerinde bir hesaplaşmaya girerler. Cem’i son yolculuğuna uğurlamak için herkes bir araya gelir. Büyük bir acının etrafında Ali Rıza Bey ve ailesi yeniden kenetlenirken; Leyla da geçmişte yaşananları bir kenara bırakarak cenazeye katılır. Cem’in yokluğuyla baş başa kalan Necla’yı yeni hayatında türlü zorluklar ve mücadeleler beklemektedir. Şevket, yaşanan acıların ve üzüntülerin ardındaki kişinin Ferhunde olduğunu anlar. Artık intikam zamanı gelmiştir.

Ep.128 128. Bölüm: Cem'in Ardından

Air Date: 2009-11-04

Şevket, ailesinin ve kendisinin yaşadığı acıların nedeninin Ferhunde olduğunu bilir. Ferhunde’den intikamını almak için de bir intikam oyunu oynamaya başlar. Ferhunde, Şevket’ten gördüğü yakınlığa tepkisiz kalamaz. Ancak yine de, aklında bazı soru işaretleri vardır. Cem’in yokluğunu kabullenmek Necla için büyük bir acıdır. Yeni hayatı acının kara gölgesiyle kaplıdır. Öte yandan, Cem’in ailesinin tutumları Necla’nın hayatını gittikçe zorlaştırmaktadır. Sedef tüm hayatını değiştirecek çok önemli bir karar alır. Milano’daki atölyede çalışmaya gitmeye karar veren Sedef, Şevket’e veda edecektir.

Ep.129 129. Bölüm: Necla'nın Zor Günleri

Air Date: 2009-11-11

Necla yaşadığı acıyı unutmak için Cem’in şirketteki işlerinin başına geçer. Tüm projelerin sorumluluğunu üstüne alırken, Aydınoğlu Holding’te de yeni bir dönem başlar. Bu dönem Necla için artık büyük zorluklara ve mücadelelere gebedir. Leyla, geçmişiyle olan bağlarından kurtulamaz. Bir kez daha Oğuz’un yanında mutluluğu aramaya niyetlenir. Ancak bu yol, yine karanlıklarla doludur. Ali Rıza Bey ve Hayriye Hanım, Necla’ya yardımcı olmak için onun yanında bir süre daha kalmaya devam ederler. Ancak onların iyi niyetle uzattıkları yardım eli, hayata tutunmak için tüm gücünü harcayan Necla için farklı anlamlara bürünür.

Ep.130 130. Bölüm: Ferhunde ve Şevket Yakınlaşıyor

Air Date: 2009-11-18

Hayriye Hanım’ın Şevket ile Necla’yı yakınlaştırmak için gösterdiği çaba Necla’nın sabrını taşırır. Necla’nın isyanı Ali Rıza Bey’i derinden yaralar ancak bütün kırgınlığını içinde saklayarak Necla’nın kararına saygı gösterir. Ferhunde yine Şevket’in çekimine kapılmıştır. Ferhunde her adımda Şevket’e biraz daha yaklaşırken, tutku perdesi yeniden aralanır.

Ep.131 131. Bölüm: Geçmişin İzleri

Air Date: 2009-11-25

Şevket'in başlattığı intikam oyunu gittikçe tehlikeli bir hal almaya başlar. Ferhunde, ışığına aldandığı bu oyunda, intikamın yanında tutkuyu da beraberinde getirir. Ferhunde ile Şevket'in yeniden görüşmeye başladıkları haberi Tekin Ailesi’ne bomba gibi düşer. Ali Rıza Bey geçmişin izlerini artık evinde istememektedir. Şevket’le karşı karşıya gelirler. Necla yeni hayatına tutunmaya çalışırken, Aydınoğlu Ailesi'yle olan mücadelesi de devam eder. Oğuz ve Leyla ilişkilerine kaldıkları yerden devam ederken, Hayriye Hanım bu durumu fark eder ve kuşkularının peşinden gider. Kuşkuları, onu gerçekle yüzleştirir.

Ep.132 132. Bölüm: Geçmişin Kara Gölgeleri

Air Date: 2009-12-02

Hayriye Hanım, Leyla’nın yeniden Oğuz’la görüşmeye başladığına kendi gözleriyle şahit olması üzerine öfke ve hayal kırıklığı içinde eve geri döner. Leyla, annesinin onu Oğuz’la gördüğünü öğrenir ve kendini iyice kapana kısılmış hisseder. Oğuz da, Leyla’nın yeniden yanına gelmesi için baskısını artırır. Leyla, baba evinde onu Hayriye Hanım’ın büyük öfkesinin beklediğinden habersiz, Oğuz’un tüm baskısına karşı direnir. Oğuz da Ali Rıza Bey'le konuşmak için karşısına çıkar.

Ep.133 133. Bölüm: "Umut" Dünyaya Geliyor

Air Date: 2009-12-09

Ali Rıza Bey'in karşısına onun hiç beklemediği bir anda çıkıp, Leyla’dan vazgeçmek istemediğini söyleyen Oğuz, Ali Rıza Bey’in büyük öfkesi karşısında geri adım atmak zorunda kalır. Necla, yaşadığı acının etkisiyle Cem'in ölümünden Leyla’yı sorumlu tutar. Leyla, bu büyük suçlamanın ağırlığı altında Necla'yla yüzleşmeye gider. Fikret’in aniden sancılanıp hastaneye kaldırıldığını duyan Ali Rıza Bey ve Hayriye Hanım soluğu Adapazarı’nda alırlar. Umut bebeğin dünyaya merhaba demesiyle Tekin Ailesi uzun bir süreden sonra ilk kez, mutlu bir olayın etrafında bir araya gelir.

Ep.134 134. Bölüm: Oğuz'un Eline Geçen Koz

Air Date: 2009-12-16

Umut bebeğin aralarına katılmasının sevinç ve coşkusuyla bütün aile bir araya gelir. Ali Rıza Bey ve Hayriye Hanım ilk torunlarını kucaklamanın sevincini yaşarken, Fikret ve Tahsin de çok mutludurlar. Herkes bu mutlu olayın, Leyla ve Necla’nın da aralarındaki buzları eriteceğini ümit etmektedir. Oğuz’un Ferhunde’yi köşeye sıkıştırmak istemesiyle, Şevket de Leyla ve Oğuz’un yeniden görüşmeye başladıklarını öğrenir. Leyla ve Şevket’in arasındaki gerginlik giderek artarken Ferhunde de Oğuz tehlikesine karşı kendini güvenceye almanın planlarını yapmaya başlar.

Ep.135 135. Bölüm: Ali Rıza'nın Sağlığı

Air Date: 2009-12-23

Umut bebekle Fikret’in hastaneden eve gelişleriyle birlikte, evde bayram havası esmeye başlar. Ferhunde, Şevket’in hayatında yeniden kendine bir yer açmaya çalışmaktadır. Hayallerinin gerçeğe dönüşmesini engelleyecek her şeyle başa çıkmaya kararlıdır. Ferhunde, Şevket’in hayatında yeniden kendine bir yer açmaya çalışmaktadır. Hayallerinin gerçeğe dönüşmesini engelleyecek her şeyle başa çıkmaya kararlıdır.

Ep.136 136. Bölüm: Leyla Hamile

Air Date: 2009-12-30

Leyla’nın hamile olduğunu öğrenen Oğuz, haberi sevinçle karşıladığı halde, Leyla’yla birlikte zorlu bir dönemece girdiklerinin bilincine de varır. Leyla’nın hamile olduğunu öğrenen Hayriye Hanım panik halde İstanbul’a dönme kararı alır. Hayriye Hanım’ın endişesini fark eden Fikret, annesinden gerçeği öğrenirken Cevriye Hanım da konuşmalarına tanık olur. Önce Tahsin, sonra da Necla, Leyla’nın hamile olduğunu öğrenirler.

Ep.137 137. Bölüm: İntikam Oyunu Başlıyor

Air Date: 2010-01-06

Sessiz sedasız evi terk eden Leyla’nın yokluğu kısa zamanda anlaşılır. Onun Oğuz’a geri döndüğünü anlayan Ali Rıza Bey’in şiddetli öfkesi bütün evi sarsarken, Hayriye Hanım korku ve çaresizlikle bildiklerini inkâr eder. Ali Rıza Bey bütün yaşadıkları olumsuzluklardan sonra, hala kendisinden saklanan gerçekler olduğunu öğrenir ve bir kez daha sırtından vurulduğunu hisseder. Bu onun için bardağı taşıran son damla olur ve Ali Rıza Bey kendine sığınak olarak bu kez Şevket’in inşaatını seçer. Aynı gece Şevket uzun süredir hazırladığı tehlikeli oyunu oynamaya başlar. Gecenin sonunda Ferhunde’yi büyük bir sürpriz beklemektedir.

Ep.138 138. Bölüm: Mithat, Ferhunde'yi Basıyor!

Air Date: 2010-01-13

Şevket’in intikam oyununu sonuca ulaşır ve Mithat Kara, Ferhunde’nin ihanetini gözleriyle görür. Ferhunde’yi büyük bir öfke patlaması yaşayan Mithat’ın elinden yine Şevket kurtarır. Ölümden dönen Ferhunde, gecenin karanlığında ortadan kaybolurken, Mithat Kara yaşadıklarıyla büyük yıkıma uğramıştır. Ferhunde’nin Şevket’e karşı öfkesi dinmek bilmemektedir. Hesaplaşmak için inşaata gittiğinde Ali Rıza Bey’le karşılaşması olayların daha da büyümesine neden olur. Hayal kırıklıkları içinde yalnızlığına sığınan Ali Rıza Bey, gecenin karanlığında büyük bir tehlikenin yaklaşmakta olduğundan habersizdir.

Ep.139 139. Bölüm: Ali Rıza Alevler Arasında Kalıyor

Air Date: 2010-01-20

Sönmek bilmeyen intikam ateşi bu kez, Şevket’in inşaatını tutuşturur. Ferhunde arkasında bir tanık bıraktığını fark etmeden gecenin karanlığında kaybolurken, Ali Rıza Bey’in alevler arasında kaldığını bilmemektedir. Son anda kurtarılan Ali Rıza Bey’in yoğun bakıma alınmasıyla aile hastanede yine bir araya gelir. Şevket umutlarını bir kez daha elinden alan Ferhunde’den şikayetçi olur. Polis Ferhunde’yi ararken, Ferhunde hayatına yeni bir yön vermek için harekete geçer. Mithat Kara ise daha ihanetin şokunu üzerinden atamamışken, öğrendiği gerçekle bir kez daha sarsılır.

Ep.140 140. Bölüm: Ferhunde Tutuklanıyor

Air Date: 2010-01-27

Ferhunde, Şevket’in şikâyeti üzerine polisler tarafından göz altına alınır. Şevket ve Mithat Kara, gelişmeleri takip etmek, Nurdan da kızının yanında olmak için karakoldadır. Mithat Kara’nın Ferhunde’nin bir oyununu daha dile getirmesi, başta Şevket olmak üzere herkesi şaşkına çevirir. Nurdan, Ferhunde’nin bir hatasıyla daha yıkılırken, kızını herkese karşı korumaktan başka çaresi yoktur. Tutuklanan Ferhunde cezaevine girerken, Nurdan Hanım çaresizlikle kızını kurtarmanın yollarını aramaya başlar. Yaşanan gelişmeler Ferhunde ve Şevket arasındaki hesabın hiç kapanmayacağının göstergesidir.

Ep.141 141. Bölüm: Ali Rıza'nın Derin Yarası

Air Date: 2010-02-03

Ferhunde, özgürlüğüne giden yolda Şevket’e bir kez daha yenilmiş olmanın hırsıyla, Mithat Kara’ya köşkünü geri verir. Ferhunde’nin başlattığı yangının etkileri Şevket’in hayatında artarak sürmektedir. Tahsin’den istediği yardımı göremeyen Şevket’in umutları giderek tükenir. Hayriye Hanım, hem Şevket, hem ailesi için umutlarını Necla’nın üzerine kurmaya devam eder ancak Necla kayıtsız kalır. Ali Rıza Bey’in ailesinde yaşananları hüzünlü gözlerle izlemekten başka çaresi yoktur

Ep.142 142. Bölüm: Necla, Ali'ye Karşı Koyamıyor

Air Date: 2010-02-10

Leyla, baba evine sahip olmanın buruk sevincini yaşarken, doğup büyüdüğü köşkü Oğuz’un satın aldığını öğrenen Ali Rıza Bey ise derin bir yara daha almıştır. Ev sahiplerinin Tekin Ailesi’ni yıldırmak için izlediği yöntemler sinirlerin gerilmesine neden olur. Ali Sarper’le yakınlaştığını hisseden Necla hem Ali Sarper’den hem de kendi duygularından kaçmaktadır. Ancak Ali Sarper’in kararlı ve ısrarlı tutumu karşısında direnci kırılmaya başlar. Yaşananların yükü altında giderek gücünü kaybettiğini düşünen Ali Rıza Bey, kırgınlıklarıyla baş başa, artık kendini olayların akışına bırakmaya karar verirken, yaklaşmakta olan yeni bir fırtınanın kokusunu alır.

Ep.143 143. Bölüm: Ferhunde Yeniden Sahnede

Air Date: 2010-02-17

Necla ile Ali arasındaki yakınlaşmaya şahit olan Ali Rıza Bey, yeni bir fırtınanın kokusunu alır. Necla’nın yüzleşmekten kaçınması üzerine, sessizliğini korumayı tercih eden Ali Rıza Bey, soru işaretleriyle baş başa kalır. Leyla’nın beklenmedik resti, Oğuz’u rahatlatırken Ceyda’nın öfkesini üzerine çeker. Ali Rıza Bey’e Necla’nın evinde yaşadığı hayat her geçen gün biraz daha ağır gelmektedir. Hayatıyla ilgili yeni kararlar alması gereken Şevket, inşaatı devretme konusunda tereddütlüdür. Bu arada Ferhunde sürpriz bir şekilde yine sahnedeki yerini alır.

Ep.144 144. Bölüm: Ali Rıza'nın Mahcubiyeti

Air Date: 2010-02-24

Fikret ile Tahsin arasındaki gerginlik giderek artmakta, Fikret kendini yorgun ve çaresiz hissetmektedir. Necla’nın şirkette Şevket’e iş ayarlayacağını düşünen Hayriye Hanım’ın umutları, Necla’nın olumsuz yaklaşımıyla suya düşer. Büyük umutlarla başladığı inşaatı hakkında son kararını veren Şevket, hayallerinden ve geleceğinden çaresizlik içinde vazgeçer. Doğacak bebeğinin heyecanını yaşayan Leyla, Oğuz’un etrafında çalmaya başlayan tehlike çanlarının farkında değildir. Hayriye Hanım’ın hayalleri karşısında sinirlerine hakim olmakta zorlanan Ali Rıza Bey’e yaşadığı her olay daha ağır gelmekte ve mahcubiyetini artırmaktadır.

Ep.145 145. Bölüm: Fikret Evi Terk Ediyor!

Air Date: 2010-03-03

Fikret’in evi terk etmesiyle, büyük haksızlığa uğradığını düşünen Tahsin öfkeye kapılır. Cevriye Hanım’ın korkuları, haberi Tekin Ailesi’ne ulaştırır. Herkes endişe ile Fikret’ten bir haber beklerken, ona ilk ulaşan Şevket olur. Fikret yine sessizliğine gömülüp, ayrılığın nedenini gizlemeye çalışsa da, Hayriye Hanım’ın ısrarlı tutumu karşısında olanları anlatmak zorunda kalır. Evin giderek kalabalıklaşması Necla’nın huzurunu kaçırmaktadır. Tahsin’le Fikret arasındaki gerginliğin katlanarak büyüdüğünü gören Ali Rıza Bey, duruma müdahale etmek istediğinde büyük bir sürprizle karşılaşır.

Ep.146 146. Bölüm: Ferhunde Tekinlere Sızmaya Çalışıyor

Air Date: 2010-03-10

Reyhan’ın Tahsin’le “O kadın”ın birlikteliklerine şahit olması Fikret’in kulağına gitmiştir. Fikret yaşadığı duruma yabancı, Tahsin’den giderek daha da uzaklaşır. Oğuz, kendi çocuğunu bile tehlikeye atacak ilişkiler içindedir. Bu durum Leyla’nın geleceğiyle ilgili kuşkularını arttırır. Necla sert geçen bir kışın ardından Ali Sarper’le baharın eşiğine gelmiştir. Ama yitirdiği eşi ve hala oğullarının yasını tutan Cem’in ailesi Necla’nın gölgesi olacaktır. Ferhunde’den uzak durmaya çalışan Tekin ailesi, onun yeni bir intikam hazırlığı içinde olduğunun farkında değildir. Ferhunde bu kez Necla üzerinden hayatlarına sızmaya karar verir.

Ep.147 147. Bölüm: Ferhunde Necla'yı Tehdit Ediyor

Air Date: 2010-03-17

Necla ile Ali Sarper arasında filizlenen aşk, su yüzüne çıkınca, başta ölen eşi Cem’in ailesi olmak üzere herkesin tepkisini çeker. Ali Rıza Bey bir kez daha çocuklarının yaşadığı fırtınanın ortasında kalmıştır. Leyla’nın geleceğinin yönünü değiştiren Ferhunde, şimdi de Necla’yı tehdit etmektedir. Fikret Necla’nın evinde daha fazla kalamayacağını anlar ve evine dönmeye karar verir. Tahsin ise, haksız yere karısını aldatmakla suçlanan bir masum olarak girdiği geceden, büyük bir günahkâr olarak çıkacaktır.

Ep.148 148. Bölüm: Necla'nın Kapısındaki Fırtına

Air Date: 2010-03-24

İhanet rüzgârının acısını ve pişmanlığını derinden yaşayan Tahsin, Fikret’le nasıl yüzleşeceğini bilememektedir. Eve geri dönerek büyük bir adım atan Fikret ise Tahsin’in mesafesini farklı yorumlar. Ferhunde’nin yeni oyunu karşısında kararını veren Necla, ona zafer kapısını açacak anahtarı verir. Necla’nın kapısında bekleyen büyük fırtınaysa olayların seyrini tümden değiştirir. Aldığı darbelerle yorgun Ali Rıza Bey gelişmeleri sessizce izlerken, sert esen rüzgar herkes için farklı sınavlar başlatır. Necla’yı Ali Sarper’le yeni bir başlangıca götüren rüzgâr, ardında büyük bir enkaz bırakır. Ali Rıza Bey’in ve ailesinin yaşadığı yıkımın izleri büyük olur.

Ep.149 149. Bölüm: İhanet Perdesi Aralanıyor

Air Date: 2010-03-31

Ali Rıza Bey için artık Necla’nın evinde yaşamak mümkün değildir. Evi terk eder. Koskoca kaymakam emeklisi Ali Rıza Bey bütün birikimini evlatları için harcamış, yaşadıklarından yorgun, kahveci Ahmet’in emanetine sığınır. Ali Rıza Bey’in evlatları arasında da ipler kopar. Necla’dan giderek uzaklaşan Şevket, Leyla’yla yakınlaşır. Tahsin vicdanıyla yaptığı muhasebe sonunda önemli bir karar alır. Masumiyete gölge olan ihanet perdesi aralanmak üzeredir.

Ep.150 150. Bölüm: Ali Rıza Evliliğinden Vazgeçiyor!

Air Date: 2010-04-07

Tahsin duyguları ile aklı arasındaki tercihini, vicdan yükünü taşımaktan yana kullanır. Tahsin’in geçmişle muhasebesinde tek dileği, Fikret’le ilişkisine düşürdüğü kara gölgenin geleceklerini esir almasını engellemektir. Kırgınlıklarını yalnızlığında iyileştirmeye çalışan Ali Rıza Bey’e Hayriye Hanım’ın eve dön baskısı sürmektedir. Öfkeyle sabrı tükenen Ali Rıza Bey 40 yıllık evliliklerini bile bitirmeyi göze almıştır. Bu tehdit Hayriye Hanım’ı hiç beklenmeyen bir şekilde Ferhunde’nin önüne savurur. Ferhunde’den gelen sadaka, Ali Rıza Bey’i çılgına çevirir. Ferhunde bu sebeple bile olsa Ali Rıza Bey’i ayağına getirmekten mutludur.

Ep.151 151. Bölüm: Tahsin Her Şeyi İtiraf Ediyor!

Air Date: 2010-04-14

Ali Rıza Bey, Ferhunde’nin karşısına çıktığında, Leyla’nın köşke taşındığına şahit olur. Bu karşılaşma Ali Rıza Bey’i darmadağın ederken; Leyla babasını Ferhunde’nin ayağına getiren sebebi öğrenmek üzere harekete geçer. Ali Sarper’le çalışmaya başlayan Ferhunde, Necla’nın üstündeki baskısını artırmaya başlar. Necla, Ferhunde’nin günden güne artan tehdidine karşı çok önemli bir karar vermek zorundadır. Vicdan azabını arkadaşıyla paylaşan Tahsin, hayatlarının akışını değiştirecek olaylara sebep olur. Tahsin’in farkında olmadan yaktığı ateş giderek büyüyecek ve sonunda Fikret’e kadar ulaşacaktır.

Ep.152 152. Bölüm: Tahsin'in İhaneti

Air Date: 2010-04-21

Tahsin’in ihanetini öğrenen Fikret, büyük bir yıkım yaşamaktadır. Ailesindeki olaylardan kaçarak sığındığı kucak, en güvendiği insan, yol arkadaşı, tek sevdiği şimdi onu sırtından vurmuştur. Evliliğinin masumiyetini yitirdiği gecenin pişmanlığıyla yanan Tahsin ise, Fikret’i tamamen kaybetmenin korkusunu yaşar. Fikret derin bir sessizliğe gömülür. Tahsin dil döktükçe sessizlik daha da büyür. İhanet haberi çok geçmeden Ali Rıza Bey’e ulaşır. Ali Rıza Bey uğruna tüm ömrünü harcadığı çocuklarına iyi bir gelecek verememenin acısını yaşarken; Fikret’e de elini uzatamadığı için büyük bir çaresizlik içinde, çocuklarının birer yaprak gibi savrulmasını hüzünle izlemektedir.

Ep.153 153. Bölüm: Necla Ali İle Evleniyor

Air Date: 2010-04-28

Fikret ve Tahsin’in arasındaki gerginliğin gerçek sebebini kendi yöntemleriyle öğrenen Cevriye Hanım’ın tepkisi büyük olur. Fikret bu olayda en büyük desteği Cevriye Hanım’dan görür. Çaresizlik, Ali Rıza Bey’in elini kolunu bağlamış, şartlar bu krizde Fikret’in yanında yer almasını engellemiştir. Ali Rıza Bey, artık çocukları üzerindeki bütün haklarını kaybettiğini kabullenmiş, kendini olayların akışına teslim etmiştir. Necla, Ali ile evlenir. Bir yandan babasının da gönlünü almak isteyen Necla, onun en büyük hayalini gerçekleştirmek için de harekete geçer.

Ep.154 154. Bölüm: Necla'nın Öfkesi

Air Date: 2010-05-05

Leyla tüm cesaretini toplayarak Ali Rıza Bey’in karşına çıkmıştır. Ancak Ali Rıza Bey’in, Leyla’nın açtığı yaraları unutup, ona kucak açması mümkün değildir. Necla, Ali Sarper’le mutlu başlangıcında emin adımlarla ilerlemektedir. Ancak Cem’in ailesinin hala çok taze olan acıları, hayatlarını etkilemeyi sürdürür. Kaybettiklerinin öfkesiyle hırsı daha çok bilenen Ferhunde ise Tekin Ailesi karşısında aldığı tüm yenilgilerin hesabını sormaya kararlıdır. Leyla’nın ziyaretini öğrenen Necla’nın öfkesi, iki kardeş arasında hiç kapanmayacak hesabın bir işareti gibidir.

Ep.155 155. Bölüm: Ferhunde'ye Uzanan Yabancı El

Air Date: 2010-05-12

Oğuz’un etrafındaki çember giderek daralmaya başlamış, peşindeki tehlike Ali Rıza Bey’e kadar ulaşmıştır. Şevket, Leyla’yı korumak adına, Oğuz’la ilgili soru işaretlerinin peşine düşer. Fikret, Tahsin’in ihanetini bir türlü affedemezken, çocukların durumdan etkilenmemeleri için büyük çaba sarf etmektedir.Giderek büyüyen yalnızlığına maddi sıkıntılar da eklenince çıkmaza giren Ferhunde, soluk almak için şehir dışına gittiğinde, ilk defa bir yabancıya içini döker. Kendisiyle hesaplaşmaktan yorulan Ferhunde, ayağa kalkmak için kendisine uzatılan eli tutarken, geçmişle her an yüz yüze geleceğini bilmektedir.

Ep.156 156. Bölüm: Şevket, Leyla'yı Koruyor!

Air Date: 2010-05-19

Her geçen gün ailesinden biraz daha uzaklaştığını ve yalnızlaştığını hisseden Tahsin, Fikret’le kuracağı küçük iletişimle umutlanır. Oysa Fikret’in ilk günkü gibi taze olan acısı, evliliklerinin eskisi gibi olmasını imkansızlaştırmaktadır. Leyla’nın sürdürdüğü mutluluk oyunu, Oğuz’un peşindeki tehlikenin babasına kadar ulaştığını öğrenmesiyle son bulur. Leyla, korkularını ilk kez dile getirirken, yaklaşmakta olan tehlikenin düşündüğünden büyük olduğunu anlayan Şevket, ailesini ve Leyla’yı korumak adına harekete geçer. Yeni bir heyecanla ve teklifle karşı karşıya kalan Sedef’ten gelen haberler, Şevket’in korkuyla beklediği sonu hazırlayacaktır.

Ep.157 157. Bölüm: Şevket Sedef'i Tamamen Kaybediyor

Air Date: 2010-05-26

Sedef’le bir gün yeniden bir araya gelebilme umudunu hiç kaybetmeyen Şevket, Sedef’in evlenme kararıyla yıkılmıştır. Şevket’in, Sedef’i tamamen kaybettiğini kabullenmesi de zor olur. Leyla ile Hayriye Hanım’ın görüşmeye başlamaları, Necla’nın tepkisini çekmiştir. İki kardeş arasındaki bitmeyen çekişme, Leyla’nın Ali Rıza Beyin evinde bıraktığı izle yeniden ortaya çıkar. Leyla’nın gizli ziyaretini öğrenen Ali Rıza Bey’in otoritesi bir kez daha ezilip geçilmiştir. Oğuz çevresindeki herkesi içine çekmeye başlayan tehlikeli dünyasına bir son vermek için yola çıkar. Oysa yolun sonunda Oğuz’a yardım edebilecek hiç kimse yoktur.

Ep.158 158. Bölüm: Oğuz Cinayet İşliyor!

Air Date: 2010-06-02

Oğuz’un tehlikeli ve karanlık dünyası, işlediği bir cinayetle son bulmuştur. Öğrendiği gerçekle sarsılan Şevket, Oğuz’u polislere teslim olması için ikna etmeye çalışır. Bu ana şahit olan Leyla da geleceklerini paramparça eden gerçekle yüzleşir. Konakta yaşanan tartışmalara uzaktan şahit olan Ferhunde, Leyla ile Oğuz’un korkularını canlı tutacak hamlesini gerçekleştirir. Şevket’in güvenini suistimal ettiği düşünen Mithat Kara, Şevket’le yollarını ayırmaya karar verir. Bütün umutlarını kaybeden Leyla ise karnındaki bebeğini yalnız büyütmek istemezken, Oğuz da tekrar hapishaneye girmeyi göze alamamaktadır.

Ep.159 159. Bölüm (Sezon Finali): Şevket Kendini Yaktı!

Air Date: 2010-06-16

Şevket, Leyla ve doğacak yeğeni için kendini ateşe atmış ve Oğuz’un suçunu üstlenmiştir. Şevket’in cinayet işlediğini öğrenmesiyle Necla bütün öfkesini Leyla ve Oğuz’a yöneltir. Necla, bu son olayla, ailesiyle bağlarını koparmaya karar verir. Ferhunde ise gerçeğin bambaşka olduğuna inanmaktadır. Hayriye Hanım, gözyaşları içinde Şevket’i hapishaneye uğurlarken, durum kendisinden saklanan Ali Rıza Bey, bütün kırgınlığına rağmen babalık vazifelerinin hiç bitmeyeceğini bir kez daha anlamış, bütün evlatlarını etrafında toplamaya karar vermiştir. Sert geçen sonbaharın savurduğu yaprakları toplamaya çalışan koca çınar, son darbeyle kendini can düşmanına teslim eder.