5. Sezon

5. Sezon ()

Ali Rıza felç geçirip hareket ve konuşma kabiliyetini yitirince Tekin ailesi Oğuz ve Leyla'nın yanına taşınmak zorunda kalır. Ferhunde Tekin ailesine olan kinini sonlandırır. Sedef, Milano'da tanıştığı Emir ile nişanlanır. Fikret, Tahsin'i terk edip İstanbul'a yerleşir. Ali Rıza Şevket'in Oğuz yerine suçu üstlendiğini öğrenir ancak kimseye derdini anlatamaz. Necla, Ali Sarper'den boşanmaya karar verir ancak hamile olduğunu öğrenir. Leyla, Oğuz'un çocuğunu doğurmak üzereyken Oğuz kaçar ve vurulur. Ali Rıza Şevket'in masumiyetini kanıtlamaya ve ailesini bir şekilde yeniden birleştirmeye kararlıdır.






Episodes List

Ep.160 160. Bölüm: Felç Kalan Ali Rıza Bey

Air Date: 2010-09-15

Evlatlarını yeniden kanatlarının altında toplayıp, dağılan ailesini bir araya getirmeye çalışan Ali Rıza Bey’in yorgun bedeni, Şevket’in cinayet suçundan tutuklandığını öğrenmesi ile yıkılır.Necla ailesine sırtını dönmüş, Fikret ise tek başına yeni hayatını kurma çabasına girmiştir. Çaresiz kalan Hayriye Hanım artık son umut kapısı olarak Oğuz’u görmektedir. Bu süreçte, Ali Rıza Bey’e en büyük düşmanına teslim olmak hastalığından daha ağır gelmektedir. Suçluluk duygusu altında ezilen Leyla, anne ve babasına uzattığı yardım eliyle kendini avutmaktadır. Şevket’in birini öldüreceğine inanmayan Ferhunde’nin gözü Tekin Ailesi’nin ve Oğuz’un üzerindedir.

Ep.161 161. Bölüm: Şevket'e 24 Yıl Hapis Cezası

Air Date: 2010-09-22

Şevket’in masum olduğunu öğrenen Ali Rıza Bey, tüm çabalarına rağmen, bu gerçeği çevresindeki kimseye anlatmayı başaramaz. Şevket’e verilen 24 yıl hapis cezasının şoku herkesi derinden sarsmıştır. Oğuz’un ağabeyini kurtaracağına inanan Leyla, yaşadığı hayal kırıklığı ve öfkeyle gerçeği itiraf etmeye karar verir. Oğuz’un Leyla’nın bu tehdidine karşılığıysa beklenmedik bir şekilde olur. Necla ile Ali Sarper arasındaki anlaşmazlıklar su üstüne çıkar. Ali Rıza Bey oğlunu kurtaramamanın acısını yaşarken, Hayriye Hanım'ın sitemleri ve kırıcı davranışlarıyla da yaralanmaktadır. Babasının daha fazla üzülmesini istemeyen Ayşe, Ali Rıza Bey'le birlikte evden ayrılır.

Ep.162 162. Bölüm: Sessiz Çığlıklar

Air Date: 2010-09-29

Ali Rıza Bey’le Ayşe’nin kaybolduğu fark edilince, büyük panik yaşanır. Seyfi’nin adamlarının intikam almak için babasını ve kardeşini kaçırdığını düşünen Leyla, yaşadığı korkuyla büyük bir tehlike geçirir. Öte yandan, Fikret’in içinde bulunduğu zor koşullar, istemeden de olsa babasını Oğuz’un evine geri göndermekten başka çare bırakmamaktadır. Ağabeyi Seyfi’nin, Oğuz’da kalan parasını almaya kararlı olan Serhat, Oğuz’u iyice köşeye sıkıştırırken; Ferhunde de Oğuz’un etrafını saran tehlikeyi hisseder. Her şeye rağmen Ali Rıza Bey, Şevket’in hayatını karartan yalanı ortaya çıkarabileceği ve sessiz çığlıklarını duyurabileceği bir yol bulacaktır.

Ep.163 163. Bölüm: "Oğuz Katil"

Air Date: 2010-10-06

Ali Rıza Bey, Oğuz’un gerçek katil olduğunu sonunda dile getirebilmiştir. Bu durum evde büyük tepkiyle karşılanır. Bir yandan Serhat’ın, diğer yandan da Ferhunde’nin nefesini ensesinde hisseden Oğuz, gerçeklerin ortaya çıkmasını engelleyebilmek için Ali Rıza Bey’i evden uzaklaştırma kararı alır. Ailesine olan tüm desteğini geri çeken Necla ise, kimsenin kendisinden yardım beklememesi gerektiğini Hayriye Hanım’a bir kez daha hatırlatır. Ali Rıza Bey, acı içinde ailesindeki herkesin Şevket’in suçsuzluğuna gözlerini kapattığını anlamıştır. Gerçekleri ortaya çıkaracak tüm çıkış yolları Oğuz tarafından kapatılmışken, Ferhunde Ali Rıza Bey’in tükenen umutlarını canlandırır.

Ep.164 164. Bölüm: Ali Rıza Bakımevine Yatırılıyor

Air Date: 2010-10-13

Ali Rıza Bey’in Ferhunde’ye ulaşma çabasını hisseden Oğuz, son kararını verir. Ali Rıza Bey bir bakımevine yatacaktır. Uzaktan Tekin Ailesi’ni izlemeye devam eden Ferhunde’nin şahit olduğu bu olay, şüphelerindeki haklılığı ortaya çıkarır. Gün geçtikçe esaretin ağırlığı omuzlarına daha çok çöken Şevket, Oğuz’un suçunu üstlendiği için pişmandır. Öte yandan, suçluluk duygusunu bastırmakta zorlanan Leyla, Hayriye Hanım’ın artan minnet duygusu karşısında vicdan azabı çekmektedir. Beş çocuk büyüten Ali Rıza Bey, şimdi tek başına bir hastane odasında, kendisine uzatılacak yardım elini beklemektedir.

Ep.165 165. Bölüm: Leyla Gerçekleri İtiraf Ediyor

Air Date: 2010-10-20

Hayriye Hanım, halasından kalan mirasın mutluluğunu yaşarken; Ali Rıza Bey, oğlunun mahkumiyetinin diyeti olarak etrafında yapılanları acı içinde izlemektedir. Fikret yeni hayatında küçük ama kararlı adımlarla ilerlerken, hayatını altüst eden ihanetin iziyle karşı karşıya kalır. Bu karşılaşma, henüz iyileşemeyen yaraları derinden sızlatacaktır. Babasının gözleriyle her karşılaştığında vicdan azabı büyüyen Leyla ise, sonunda tüm gerçekleri Ali Rıza Bey’e itiraf eder.

Ep.166 166. Bölüm: Oğuz Kaçıyor

Air Date: 2010-10-27

Leyla’nın vicdan azabına Ali Rıza Bey son vermiş ve onu gerçeği itiraf etmeye ikna etmiştir. Leyla, Oğuz’u savcılığa ihbar eder. Şevket’in suçsuzluğunun ispat edilebilmesi için artık Oğuz’un yakalanması yeterlidir. Ama Oğuz önlemini almıştır. Hayriye Hanım, kendisine miras kalan evin resmi işlemlerini tamamlamak için Oğuz’la birlikte Trabzon’a gittiğinde orada yapayalnız kaldığını anlaması uzun sürmez. Oğuz kaçmıştır. Karanlıkta kalan sırlar ortaya çıkarken, Necla tedirgin adımlarla ailesinin yanındaki yerini alır. Ali Rıza Bey evlatlarının doğru adımlarıyla huzuru yeniden tadarken, Leyla’nın müjdeli haberi yeni bir umut olur.

Ep.167 167. Bölüm: Ela Gözlü Bir Çöl "Ahu"su

Air Date: 2010-11-03

Mutlu olmak için tutunduğu her dalı kırılan Leyla, kızı Ahu’yu dünyaya getirmiştir. Ancak şimdi kendini her şeye yabancı ve hayallerinden çok uzakta hissetmektedir. Yıllar sonra yine babasının yanında kalmaya devam eden Necla ise, hayatının muhasebesini yaptığı anda, Ali’nin dile getireceği gerçeklerle sarsılır. Sevinci ve hüznü bir arada yaşayan Tekin Ailesi’nin kapısında hiç beklenmedik biri vardır. Ferhunde’ye uzun zaman önce kapatılan bu kapı, Ali Rıza Bey’in isteğiyle aralanır. Leyla ise hayatına girdiği günden beri kendisini oradan oraya savuran Oğuz’la vedalaşacaktır.

Ep.168 168. Bölüm: Oğuz'un Karanlık Yolculuğu

Air Date: 2010-11-10

Leyla, yaşadıklarının yorgunluğuyla, tek başına yeni bir mücadeleye hazırlanacak gücü kendinde bulamazken, gelecekte kızına cevabını veremeyeceği soruların ağırlığıyla ezilmektedir. Şevket’in suçsuz olduğunu öğrendiğinden beri umutları tazelenen Ali Rıza Bey, onun eve döneceği günü sabırla beklerken, Mithat Kara’nın sürprizi, art arda yaşanan sıkıntılara kısa bir mola olur. Evliliğine dair tüm umutlarını kaybeden Ali’nin vedalaşmak üzere olduğunu anlayan Necla, son bir şans aramaktadır. Oğuz’un etrafındaki çember giderek daralmaktadır. Oğuz’un karanlık yolculuğu, yine bir karanlıkta son bulurken, Tekin ailesinin yüreğine yine bir ateş düşer.

Ep.169 169. Bölüm: Oğuz Öldü mü?

Air Date: 2010-11-17

Oğuz’un ölüm haberi başta Leyla olmak üzere, herkesi derinden sarsar. Leyla, Oğuz’u son bir kez görmek için Fikret’le yola çıkar. Oğuz’un ölüm haberi Şevket için de büyük bir düş kırıklığı olur. Özgürlük umudu sönen Şevket için zor günler başlar. Öte yandan Ali ile Necla evliliklerinde yolun sonuna gelmiş, boşanma kararı almışlardır. Ancak Necla’nın boşanmak için bazı şartları vardır. Art arda gelen sarsıcı olaylarla birlikte kabuğuna çekilen Leyla, yaşayacağı küçük mucizeyle yeniden hayat bulur.

Ep.170 170. Bölüm: Umutlar Oğuz'un İyileşmesinde

Air Date: 2010-11-24

Necla ile konuşan Hayriye Hanım, Ferhunde'nin Necla’nın yuvasına gözünü diktiğine inanmıştır bile. Ferhunde, yeni işine dört elle sarılırken, Ali ile Necla arasındaki uçurumun düşündüğünden daha büyük olduğunu anlar. Ferhunde isteyerek “o uçurumun” kenarına yaklaşır. Oğuz’un sağlık durumunda bir değişme olmaması Şevket’in umutlarını kırmaya başlamıştır. Şevket, hayatının muhasebesini yapmaya başlayınca, geçmişiyle ve hatalarıyla yeniden yüzleşir. Fikret ise hayatına yeni bir yön vermek üzeredir. Zor zamanlarında ailesine destek olmak isteyen Fikret’in gelecek planları arasında, Tahsin kendisine ait bir yer olmadığını hayal kırıklığıyla öğrenir.

Ep.171 171. Bölüm: Ceyda Huzur Kaçırıyor

Air Date: 2010-12-01

Necla’nın evliliğinin bitmesinin sorumlusu olarak Ferhunde’yi gören Hayriye Hanım, içindeki tüm öfkesini dile getirir. Bir anda karşılaştığı suçlamalar karşısında şaşkına dönen Ferhunde, yaşadığı maddi sıkıntılarla iyice köşeye sıkışır. Aldığı yaraların acısı bir türlü iyileşemeyen Leyla’nın geçmişiyle bugünü arasındaki hesaplaşması ise sürmektedir. Bu sırada Oğuz’dan gelen müjdeli haberler Tekin Ailesi üstündeki umutsuz havayı dağıtmaya yeter. Ancak Oğuz’un mal varlığıyla ilgili planları altüst olan Ceyda, Tekinler'in huzurunu kaçırmak için harekete geçer.

Ep.172 172. Bölüm: Tahsin ve Fikret Boşanma Aşamasında

Air Date: 2010-12-08

Fikret’in hayatında yeniden bir yer açamayacağına inanan Tahsin boşanma davası için ilk adımı atmıştır. Necla’dan sonra Fikret’in de yuvasının dağılmak üzere olması Hayriye Hanım’ı da çok üzmekte ama bütün bunlara engel olmak için elinden de bir şey gelmemektedir. Oğuz’un sağlık durumunun her geçen gün daha iyiye gitmesi Tekin Ailesi’nin yüzünü güldürür. Onun iyileşmesi, Şevket’in özgürlüğünün kapısının açılması demektir.Necla ile Ali arasındaki ayrılığı yakından takip eden Ferhunde’yi şaşırtan adım Ali’den gelir. Umut’un aniden rahatsızlanmasıyla Tahsin ve Fikret kısa bir süreliğine de olsa aynı çatı altında buluşur.

Ep.173 173. Bölüm: Evlilik Yıldönümü Kutlaması

Air Date: 2010-12-15

Özgürlüğüne kavuşacağı günü sabırla bekleyen Şevket’in hayata yeniden tutunmaya başlayacağı mahkeme günü belli olur. Çaresizlik içinde hayatından bile vazgeçmeyi göze alan Oğuz ise artık işlediği suçun cezasından kaçışı olmadığını fark eder. Hayatıyla ilgili yeni rotasını belirleyen Necla, geleceğini çok uzaklarda kurmaya karar vermiştir. Sedef ise sevdiği adamla birlikte yeni hayatına adım atmak için son hazırlıklarını tamamlamaktadır. Ali Rıza ve Hayriye'nin 40. evlilik yıldönümlerinde Şevket hariç bütün aile yeniden bir araya gelirken; masumiyetinden hiçbir şeyden kaybetmeyen eski güzel anılar, mutluluğa hasret Tekin Ailesi’nin yüzünü güldürecektir.

Ep.174 174. Bölüm (Final): Son Yaprak Düşüyor

Air Date: 2010-12-29

Oğuz suçunu itiraf ederek hapse girer, Şevket ise özgürlüğüne kavuşur. Necla ve Ali Sarper'in boşanma davası sonuçlanır ve mahkeme çıkışında Ali, Necla'nın hamile olduğunu öğrenir. Necla çocuğunu tek başına büyütmeye kararlıdır. Sedef, Emir ile evlenir. Özgürlüğün ilk dakikalarında düğün haberini alan Şevket bu mutluluğun uzak ve sessiz seyircisidir. Nikâh dönüşü aylardır beklediği haberi Ali Rıza Bey'e verecek olmanın sevincini yaşayan aile fertleri, eve geldiklerinde beklemedikleri bir dram ile karşılaşırlar.