Sezon 9: Yaz

Sezon 9: Yaz (2021)






Episodes List

Ep.1 492. Bölüm

Air Date: 2021-06-25

Mahalle sakinleri olağan ve güzel bir hayat sürerken hiç beklemedikleri birinin mahalleye geri döneceğini öğrenirler. Bu kişi Çağatay’dan başkası değildir. Üstelik yalnız değildir. Yanında karısıyla gelmiştir. Çağatay’ın, evlendiğini annesi Rukiye’ye nasıl söyleyeceği merak konusu.... Ahmet’in bu habersiz evliliğe tepkisi ne olacak? Çağatay aynı zamanda babası Fehmi’yi çok özlemiştir ve eski anıları hatırlar, duygusal anlar yaşanır. Tüm bunlar olurken Butik Ali mahalleye çok gösterişli bir giriş yapar. Mahalle sakinleri Butik Ali’de yaşanan bu değişikliği anlamaya çalışır.

Ep.2 493. Bölüm

Air Date: 2021-07-02

Rukiye, Amelie’nin mutfak işlerinde başarılı olmadığını savunur. Çağatay ise annesi Rukiye’nin tam tersi düşünce içerisindedir. Rukiye bunun üzerine Amelie’ye sınav yapmaya karar verir. Amelie acaba mutfak işlerinde başarılı mıdır? Yoksa başarısız mıdır? Tüm bunlar yaşanırken Çağatay’ın ne iş yapacağını herkes merak eder. Çağatay abisi Ahmet ile mi çalışacaktır yoksa Butik Ali ile ortak mı olacaktır? Metin hoca okulda Selim ve Efe arasında yaşanacak bir münazara düzenler. Bu münazarayı acaba kim kazanacak?

Ep.3 494. Bölüm

Air Date: 2021-07-09

Rukiye, Amelie ile pazar alışverişinden sinirli gelir. Çünkü Amelie pazarlık yapmamış, satıcının her söylediği fiyattan alışveriş yapmıştır. Rukiye’nin neye kızdığını anlamayan Amelie konuyu Çağatay’a açar. Çağatay, Amelie’ye pazarlık yapmasını öğretir. Çağatay’dan pazarlık yapmasını öğrenen Amelie’nin öğrendiklerini mahalledeki esnafa uygulaması ortaya komik durumlar çıkartır. Çocukların kitap okumadıklarını fark eden Metin Hoca, kitap sevgisini aşılamak için onlara Huzur romanını okutur. Kitabı okuyan bütün sınıf romana hayran olur. Pastanedeki işlerin azalmasından şikayet eden Sami ve Şahin, “poğaça alana limonata bedava” diye bir kampanya düzenler ve komik durumlar yaşanır.

Ep.4 495. Bölüm

Air Date: 2021-07-23

Çağatay’ın Belçika’da evlenmesinden dolayı düğün yapamayan Rukiye bunu dert edinmiştir. Ahmet ve Rukiye, Çağatay’ı düğün yapmak için ikna etmeye çalışır. Çağatay annesini kıramaz ve sadece aile arasında olacak bir düğünü kabul eder. Tabii ki bu düğün aile içinde kalmaz, tüm mahallenin katılacağı bir şenliğe dönüşür ve eğlenceli durumlar yaşanır.

Ep.5 496. Bölüm

Air Date: 2021-07-29

Rukiye’nin altın günü gelip çatmıştır. Yeni gelin Amelie altın gününün ne olduğunu bilmemektedir. Altın gününün ne anlama geldiğini, bugünde neler yapıldığını Çağatay ile konuşur. Çağatay, altın günü konusunda Amelie ile dalga geçer. Bu konuşmanın sonunda Amelie, altın gününün Rukiye’ye yardım etmek için organize edildiğini, Rukiye’nin paraya ihtiyacı olduğunu zannetmiştir. Evde altın günü hazırlıkları başlar. Gülden poğaça yaparken, Amelie’de destek olmak için kuruvasan pişirmiştir. Bu durum Gülden ve Amelie arasında bir rekabet konusu olur. Hakkı hoca her yıl düzenlenen liseler arası münazara turnuvasına başarısızlıktan dolayı katılmama kararı almıştır. Bu durumu öğrenen Metin hoca duruma el koyar. Turnuvaya katılacaklarını ve ekibi kendisinin kuracağını söyler.

Ep.6 497. Bölüm

Air Date: 2021-08-06

Rukiye yeni gelin Amelie’nin Çağatay’a karşı yaptığı sevgi dolu hareketlerden rahatsız olmuştur. Bu durumu Çağatay’a anlatır. Çağatay yine annesi ve eşi arasında kalmıştır. Mahalleye başı boş sahipsiz koyunlar gelir. Bütün mahalle sakinleri koyunların nereden geldiğini öğrenmeye çalışır ve ortaya komik durumlar çıkar.

Ep.7 498. Bölüm

Air Date: 2021-08-13

Rukiye, gelini Amelie’nin sürekli telefon konuşması yapmasından rahatsız olmuştur. Gelen telefon faturası karşısında herkes çok şaşırır. Ahmet, Butik Ali ve Çağatay’a sahte faturanın nereden geldiğini sorar. Bu sırada mahallede Rıza Amir’in korku filmlerinden korktuğu dedikodusu çıkar ve keyifli anlar yaşanır.

Ep.8 499. Bölüm

Air Date: 2021-08-17

Rukiye yeni gelin Amelie’den hiç memnun değildir. Rukiye, Çağatay ve Amelie’nin dışardaki yemeğe ödedikleri hesabı öğrenince iyice sinirlenir. Bu nedenle yeni gelin Amelie’ye bir tasarruv dersi vermeye karar verir. Sami Usta pasta yarışmasına katılmaya karar verir. Şahin ise herşeyi berbat eder.

Ep.9 500. Bölüm

Air Date: 2021-08-20

Semih’in evlenme konusundaki bahtsızlığı Rukiye ve Yıldız’ı harekete geçirir. İkisi de Semih’e uygun bir aday aramaya başlarlar. Amelie’nin Belçika’daki tanıdığı Nazmiye Teyze sayesinde Amelie Mine adında bir kız bulur ve eve getirir. Evde Semih’le Mine tanışır, Sinan’ın sürekli oyun salonlarında vakit geçirmesine Bahtiyar çok kızar ve Sinan’ın haftalığını keser. Sinan esnaftan borç ister ama kimse vermez. Bahtiyar’ın bu durumu öğrenmesiyle ortaya yine keyifli anlar çıkar. Şahin pastaneye daha çok müşteri çekmek için dükkanda müzik çalmaya başlar. Müzik çalınca müşterinin hemen kalkmadığını, başka şeyler de sipariş ettiğini görür. Ancak müziğin sesi konusunda Sami usta ile tartışır. Çağatay eve bir telesekreter getirir ve kayıt yapmaya çalışırlar. En sonunda Rukiye’nin diretmesiyle, Ahmet ve Gülden’in de gelmesine beraber kayıt yapmaya karar verirler. Kayıt yaparken komik durumlar yaşanır.

Ep.10 501. Bölüm

Air Date: 2021-08-24

Butik Ali sosyeteye girmek ister. Bu nedenle kuyumcu Aret’den yardım ister. Aret’in yönlendirmesiyle müzayeden açık artırmayla çok pahalı bir tablo alır. Şahin kazayla tabloya zarar verir ve ortalık karışır.

Ep.11 502. Bölüm

Air Date: 2021-08-27

Çağatay hafif hastalanmıştır. Rukiye bu durumdan çok evhamlanır ve hemen kendince tedavi yöntemlerine başvurur. Amelie, Rukiye’nin yaptığı bu yöntemlere bir anlam veremez ve Rukiye ile sürekli tartışır. Bir gün sonra Çağatay iyileşmiştir ama iyileştiğini Rukiye ve Amelie’ye çaktırmaz. Kendisine gösterilen ilgi hoşuna gitmiştir. Sami psikolojik bir sorun yaşamaktadır. Bunun sonucunda tek kelime konuşmaz. Ahmet ve Gülden Sami’yi psikoloğa götürürler. Bunu mahallelinden saklamışlardır. Çünkü mahalleli bu durumdan dolayı Sami ile alay etmektedir. Hakkı hoca disiplinli tavrı ile tüm öğrencileri bezdirmiştir. Efe’nin iki dakika geç kalmasından dolayı derse alınmamasını duyan Yıldız, Hakkı Hoca ile konuşur. Hakkı yine disiplininden taviz vermez. Bunun üzerine Yıldız bir dilekçe yazarak müdüre, Hakkı Hoca’yı şikayet etmeye karar verir. Bu durumu öğrenen Metin Hoca çocuklarla Hakkı Hoca hakkında bir konuşma yapar.

Ep.12 503. Bölüm

Air Date: 2021-09-03

Amelie, Çağatay’a “uzun zamandır baş başa vakit geçiremediklerini” söyler. Bunun üzerine plan yapıp operaya gitmeye karar verirler. Gülden de katılmak ister ama Ahmet istemez. Amelie ve Gülden’in olmadığı bir sırada Ahmet, Çağatay’ı “eşinin isteklerine hayır diyememekle” suçlar. Ahmet ve Çağatay iddiaya girer. Çağatay, Amelie’ye hayır derse Ahmet de Gülden’le operaya gidecektir. Yıldız, Rukiye’yi “Çağatay artık seni hiç dinlemiyor” diye kışkırtır. Bunun sonucunda Rukiye’de operaya gitmek ister.

Ep.13 504. Bölüm

Air Date: 2021-09-07

Ahmet “annem en çok beni seviyor” der. Çağatay’da buna katılmaz “annem en çok beni seviyor” der. Bunun sonucunda Ahmet ve Çağatay iddiaya girerler. Acaba kim kazanacak? Rukiye en çok hangi çocuğunu seviyor? Bunun yanı sıra Butik Ali ve Çağatay ortaklığında çok önemli gelişmeler yaşanır. Butik Ali zengin olduklarını düşünürken hiç beklemedikleri bir durumla karşılaşır ve şok olurlar.