Sezon 1

Sezon 1 (2008)

Cadı ama bir o kadar da tatlı, ev hanımı anne Neriman ve gelini Ece’nin etrafında şekillenen olayları konu alan Benim Annem Bir Melek, izleyicilerini tipik bir gelin-kaynana hikâyesine ve kahkaha dolu bir aile komedisine tanık ediyor.






Episodes List

Ep.1 1. Bölüm - Bir gelin kaynana hikayesi..

Air Date: 2008-03-30

Neriman bütün ailesinin üzerine titreyen bir annedir. En büyük zaafı da küçük oğlu Çetin'dir. Çetin'in bir eş ve bir baba olması, Neriman'ın ona küçük bir çocuk gibi ihtimam göstermesine engel olamamıştır. Gelini Ece ne yaparsa yapsın, oğluna Neriman kadar iyi bakamayacaktır! Bu arada büyük oğlu Metin de yeni bir aşka yelken açmıştır. Sevgilisi Nalan ailesi ile tanışmak isteyince, Çetin ve Metin anneleri Neriman'dan uzak bir tanışma yemeği organize ederler. Yemekte sadece Çetin, Metin ve Çetin'in eşi Ece olacaktır. Baba Cahit de, melek anneleri Neriman'ı oyalamakla görevlidir.

Ep.2 2. Bölüm - Üfürükçü Mü , Doktor Mu?

Air Date: 2008-04-06

Cahit'in aniden rahasızlanması, başta Neriman olmak üzere tüm aile üyelerini telaşlandırır. Cahit tüm tedavi önerilerinin reddedince çocuklar eve gizlice bir doktor sokmak için plan yaparlar. Neriman ise bir üfürükçüden medet ummaktadır. Tabii herkes gizli planını aynı anda harekete geçirince, ev bir panayır yerine döner. Sonuçta doktor da üfürükçü de başarılı olacaktır ama hiç kimsenin beklemediği şekilde!

Ep.3 3. Bölüm - Mahallede Hırsız Var!

Air Date: 2008-04-13

Mahallede hırsız alarmı verilir, azılı bir hırsız duruşmaya götürülürken kaçmış ve mahallede kayıplara karışmıştır. Turuncu ailesi de tüm mahalle gibi hırsız korkusu yaşar. Bu arada, Neriman evde yalnızken, Metin'in asker arkadaşı Rıza ziyarete gelir. Neriman da, oğlunun arkadaşına şahane bir evsahibi olmak için elinden geleni yapar.

Ep.4 4. Bölüm - Neriman Yine Gelininin Peşinde!

Air Date: 2008-04-20

Ece bir lise arkadaşı ile buluştuktan sonra kayınvalidesi ile aynı apartmanda oturmaması gerektiğine iyice inanır. Dairelerini satıp gitme planı yapar. Tabii bunun için önce evi alacak birinin bulunması gerekir. Evi görmeye gelenler de Neriman'a akraba olarak tanıtılır. Ancak Ece, planını tüm gizliliği ile yürütürken, Neriman'ın da elbette bir başka planı vardır.

Ep.5 5. Bölüm - Herkes Neriman'a Bakıyor!

Air Date: 2008-04-27

Ece'nin bir süre evden uzak kalabilmek için "HERKES BİZE BAKIYOR" yarışmasına katılma planı, yine Neriman tarafından bozulur ve yarışmaya Neriman gider. Ev halkı onsuz günlerin tadını çıkarırken, "HERKES BİZE BAKIYOR" evindeki yarışmacıların hali perişandır. Diğer yarışmacılar ondan kurtulma planları yaparken, ev halkı da Neriman'ın sonuna kadar yarışmada kalması için seferber olur!

Ep.6 6. Bölüm - Ece Hamile!

Air Date: 2008-05-04

Ece kolundaki ağrı için gittiği doktordan "hamile olduğu" müjdesi ile eve döner! Bu haber iki evde de bomba etkisi yaratır. Turuncu ailesinde yaşam değişir. Ece'ye iş yaptırmamak ve yeni toruna iyi bakmak için ev haklı yarışa girer. Hatta küçük Sinem bile annesine iş yaptırmamak için babaannesi ile yarışa başlar. İlgisizlikten şikayetçi Ece, bu kez de gördüğü aşırı ilgiden çıldırır! Ama bütün bu ilginin ortasında Neriman yine o derin şüpheciğini devreye sokar ve Ece'nin doktorunu kontrole gider! Ev halkı için asıl bomba da o zaman Patlayacaktır!

Ep.7 7. Bölüm - Anneler Günü Derdi!

Air Date: 2008-05-11

Turuncu ailesinde herkes anneler günü telaşındadır. Neriman'a ne hediye alınacağı en büyük derttir! Bir tek Çetin, evdekilere çaktırmadan daha büyük bir sorunu çözmeye çalışmaktadır. Bir arkadaşına kefil olmuştur ve şimdi büyük bir borçla karşı karşıyadır. Ece kocasına yardım etmek için iş aramaya başlar. Çok iyi bir iş de bulur ama, yine Neriman'dan kurtuluş yoktur. Üstelik Neriman iş dünyasına İngilizcesiyle girecektir. İngilizce ders verme görevi ise Nalan'ın olur. Nalan öğretmen, Neriman öğrenci olunca, Turuncu ailesinin evi yine çok eğlenceli bir hale gelir!!!

Ep.8 8. Bölüm - Turuncu ailesi iki cephede

Air Date: 2008-05-18

Neriman bu hafta sert kayaya tosluyor! Gelinleri ve oğulları ile giriştiği tüm savaşlardan galip ayrılan Neriman, Cahit ile ilk kez bu kadar ciddi karşı karşıya! Karı koca bir televizyon programı yüzünden birbirine giriyor... Her tartışmada sessiz sedasız televizyon izlemeye devam eden Cahit, bu kez şaşırtıyor ve evi terk ediyor!Cahit kapıyı çarpıp oğlunun evine giderken, Ece de kapıyı çarpıp, kayınvalidesine sığınıyor... Nalan'a bile bir haller oluyor ve Metin'e kızıp, kendini kadınlar koğuşuna atıyor... İki evde de bir inat bir inat! Kimse burnundan kıl aldırmıyor, kimse kimseyi özlediğini itiraf edemiyor.

Ep.9 9. Bölüm - Şoför Neriman, İstanbul Trafiğinde!

Air Date: 2008-05-25

Cahit ve Metin'in kahvaltı masasında izledikleri Türk filmi, Turuncu ailesinin saadetine gölge düşürüyor. Baba – oğul kadınların şoförlüğü ile ilgili espri yapmaya başlayınca, Neriman elbette bu konuda sessiz kalamıyor! Ailenin melek annesi Neriman bu hafta İstanbul trafiğinde direksiyon sallıyor. Cahit ve Metin, ne yaparlarsa yapsınlar elbette Neriman'ı bu işten vazgeçiremiyorlar. Çetin ve Ece'ye de endişe ile evde beklemek düşüyor. Böylelikle, Bostancı – Taksim hattı yolcuları da MELEK GİBİ BİR ŞOFÖR ile tanışıyor!Neriman, önce durağın ve durak personelinin görüntüsünü değiştirerek, uzun bir gün olacağının işaretini veriyor

Ep.10 10. Bölüm - Fraklar içinde dünürler savaşı!

Air Date: 2008-06-01

Turuncu ailesinin erkekleri heyecan içinde Avrupa Futbol Şampiyonası'na hazırlanmaktadırlar. Milli Takım formaları, bayraklar, flamalar, kukuletalar alınmış maç havası hepsini sarmıştır. Ama futbol heyecanını sekteye uğratacak bir gelişme yaşanır: Ece'nin ailesi ziyarete gelecektir! Ece'nin ailesi, yani Neriman'in hayatta tek çekindiği kadın, Kamuran Hanım... İki kadın arasında olabileceklerin korkusu tüm aileyi sarar! Neriman aileyi sosyeteye uygun hale getirir, Cahit ve Metin'e frak bile giydirir. Ortalığı savaş kokusu sarmıştır bile.Ve nihayet misafirler gelir.

Ep.11 11. Bölüm - Turuncu Ailesinin Evi Stad Gibi!

Air Date: 2008-08-26

Neriman'ın dünürleri ile mücadalesi sürüyor. Kamuran ve Sururi, Neriman'ın biricik torunu Sinem'i yanlarında götürmek konusunda çok ısrarlı! Üstelik onarın misafirlik süreleri uzadıkça, evde de hayat gittikçe zorlaşıyor… Neriman ile Kamuran arasındaki torun mücadelesi herkesin hayatını kabusa çevirmişken, bir de erkeklerin şampiyorlar ligi telaşı başlar. Cahit ve Metin maçları evde izlemeyi planlar ama misafirlerle bu zor olacaktır.Neriman yine muhteşem bir buluş ile evi stada çevirir! Sevgili eşi ve oğlu maçları rahatlıkla izlesin diye yaptığı organizasyonun altında elbette bambaşka planları vardır. Maç başlar ve Fanatik Neriman da ortaya çıkar!