Sezon 1

Sezon 1 (2019)

Almanya ve Avusturya'nın karlı dağlarındaki bir sınır taşında, garip bir şekilde yerleştirilmiş bir ceset bulunur. Her iki ülke de, cesedi incelemeleri için araştırmacı gönderirirler: Berchtesgaden'den genç Ellie Stocker ve Salzburg Kripo'dan Gedeon Winter. Son derece motive olan Stocker, ilk büyük davasını üstlenirken, hayal kırıklığına uğramış ve alaycı tavrı olan Winter, soruşturmayı tamamen Alman meslektaşına bırakmayı tercih eder. Kişiler arası gerginlikler olsa da, her iki müfettiş işbirliği yapmak zorundadır. Çünkü cinayet sayısı zamanla artacaktır. Ve cinayetler aynı katilin imzası taşıyor gibi görünmektedir. Bir seri katilin iş başında olduğu hemen anlaşılır. Hayatta kalan bir kurban bulunduktan sonra, failin hayalet resmi oluşturulur. Yaramaz ve değersiz çocukları cezalandırmasıyla bilinen, Aziz Nikola'nın sembolik olarak yaratığı Krampus efsanesini andırmaktadır yaşanan cinayetler. Acaba katilin bu yönde bir görevi mi vardır?






Episodes List

Ep.1 Karanlık

Air Date: 2019-01-25

Avusturya-Almanya sınırındaki sınır taşında, bir pagan ritüelini andıran donmuş bir ceset bulunur. Dağ polislerinin cesedi bulmasından kısa bir süre sonra, Avusturya'dan polis müfettişi Gedeon Winter ve Almanya'dan komiser Ellie Stocker davaya katılır. Katil basına sesli mesajlar göndermiştir. Mağdurun ölümünden önce alınan rahatsız edici kayıt ve suçun karmaşık unsurları, soruşturmacıların bu cinayetin; daha büyük bir planın, sadece başlangıcı olduğuna dair şüphelenmelerine neden olur.

Ep.2 Kızıl Vakit

Air Date: 2019-01-25

Avusturya'da bir Alman girişimci öldürülür. Gizli sevgilisi, gece geç saatlerde bir kayak pistinde kanlar içinde, kar küreyici aracın şoförü tarafından yaralı halde bulunur. Kanıtlar bu vakayı ilk cinayete bağlayacak şekildedir. Bavyera Berchtesgaden'den iyimser ve kendine güvenen araştırmacı Ellie ve Salzburg'dan nihilist alaycı Avusturyalı meslektaşı Gedeon, son derece zeki ve soğukkanlı bir katille karşı karşıya olduklarını fark ederler. Kurbanlar, cezalandırılmayı hak eden; modern ve anonim toplumun kötü sembolleri gibi görünmektedir.

Ep.3 Ormandaki Adam

Air Date: 2019-02-01

Ürkütücü cinayetler işleyenkatilden haberdar olan araştırmacılar, yaramaz ve değersiz çocukları cezalandırmasıyla bilinen ve sembolik bir yaratık olan Krampus efsanesini ortaya çıkarırlar. Bu; araştırmacıları, tarikat lideri olan Sebastian Brunner'a götürür ki Sebastian Brunner, medeniyetin sonu hakkındaki kitaplarının ilham verdiği katile benzemektedir. Ve kırsaldaki bir tarikatın lideridir. Ellie ve Gedeon, internet aracılığıyla tarikat liderine ulaşmayı başarırlar. Ancak bu başarı, Salzburg yakınlarındaki bir gölde; bir YouTube fenomeninin öldürülmesini engelleyemez.

Ep.4 Kötü ve Yaramaz

Air Date: 2019-02-01

Ellie ve Gedeon; tarikatçı Brunner ile ortaklaşa bir şekilde, katil için tuzak kurmaya çalışırlar. Bu planın işe yaraması için, yasal sınırları zorlamaları ve hatta aşmaları gerekmektedir. Bu süreçte, hem katilin güvenini kazanmaya çalışırlar hem de katilin Brunner'un kendisine ulaşmasını umarak, taklit bir cinayet uydururlar. Bu arada, Ellie amiriyle bir ilişki yaşamaya başlarken, Gedeon'un eski bir narkotik polisi iken yozlaşmış olması, o eski karanlık geçmişi tarafından rahatsız edilmesine neden olmaktadır.

Ep.5 Maskeler

Air Date: 2019-02-08

Zorlu soruşturma Ellie'yi büyük ölçüde etkilemiştir. Bu sebeple Gedeon ile sürekli olarak çekişirler ve kavga ederler. Ellie'nin yaşama dair olumlu görüşleri azalırken, Gedeon'un başlangıçtaki ilgisizliği yok olur ve bu durum davayı çözme saplantısına dönüşür. Bir ipucu onları, başka çıkmaza çıkmaza yönelttikten sonra, her şeye en baştan başlamak zorunda kalırlar. Seri katilin herhangi bir izini bulmak umuduyla, geçmiş yıllardaki çözülememiş cinayetlerin dava dosyalarını incelerler.

Ep.6 Etten ve Kemikten

Air Date: 2019-02-08

Salzburg'daki bir moda outlet alışveriş merkezi şiddetli bir patlamayla havaya uçar. Ellie ve Gedeon binayı zamanında tahliye etmeye çalışsa da, patlamada bir çocuk ölümcül şekilde yaralanır. Ölümcül saldırı, halkı harekete geçirirken, politikacılar ve medya; polisten daha hızlı sonuca ulaşmalarını isterler. Avusturya'da Gedeon davada kalmak için mücadele etmek zorunda kalacaktır. Almanya'da Ellie üstlerine olan güvenini giderek daha fazla kaybeder. Krampus Katili, Ellie'nin patronuyla olan ilişkisinin ayrıntılarını basına sızdırdıktan sonra, hayatı altüst olur.

Ep.7 Fırtına

Air Date: 2019-02-15

Bombalı saldırıyla ilgili uluslararası basın toplantısı sırasında, yeni gelişmeler olur ve herkes daha büyük bir şey olmuş olabileceğinden şüphelenir: Krampus maskesi takan bir adam, polisle girdiği çatışmada vurulmuştur. Görünüşe göre aranan Krampus Katili odur. Ne üstleri ne de politikacılar, ne de basın; Gedeon'un bunun gerçek katilin peşinden giden bir taklitçi olduğu teorisine inanmak istemez. Aylarca süren korku ve kargaşadan sonra, herkes Krampus Katilinden kurtulmuştur. Acaba gerçekten Krampus Katili bulunmuş mudur?

Ep.8 Melek

Air Date: 2019-02-15

Avusturya'nın Steiermark bölgesinde, bir poşet içinde gömülü olarak, çürümüş bir kadın cesedi bulunur. Kurbanın Malica olduğu belirlendiğinde, Gedeon Krampus Katili'nin tekrar saldırdığını hisseder. İlk başta, kimse onun bu şüphesini kaale almaz. Ancak yeniden canlanan hevesi Ellie'yi, resmi olmayan bir soruşturma başlatmaya ikna eder. Makedonyalı kurban Malica'nın, memleketinde kayıp kişiler listesinde olduğunu öğrenirler. Ve sezonun bu son bölümünde, oldukça enteresan gelişmeler yaşanacaktır.